Η PhotoBiennale στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης
Η δράση της PhotoBiennale μεταφέρεται το Σάββατο στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Λόγος VII», στην οποία παρουσιάζονται έργα των: Άνδρου Ευσταθίου, Παναγιώτη Λάμπρου, Ζέρεν Γκόκταν, Σεργκέι Σεστάκοφ.
Η δράση της PhotoBiennale μεταφέρεται το Σάββατο στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.
Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Λόγος VII», στην οποία παρουσιάζονται έργα των: Άνδρου Ευσταθίου, Παναγιώτη Λάμπρου, Ζέρεν Γκόκταν, Σεργκέι Σεστάκοφ.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στο δελτίο Τύπου, ανάμεσα «στην επιφάνεια της εικόνας και στο βάρος του συμβόλου στέκεται ένας άλλος λόγος, αυτός που αρθρώνεται από την παρουσία- είναι αυτός που μας υπενθυμίζει πως ακόμη και σε αυτά μέρη, ο λόγος κάποτε «κατοικούνταν»».
Αυτό επιδιώκουν τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την ομαδική έκθεση: να οδηγήσουν τον θεατή σε μέρη κατεστραμμένα – εξαιτίας μεγάλων ιστορικών γεγονότων που οφείλονταν είτε σε πολιτικούς, είτε σε τεχνολογικούς λόγους ή ακόμη και σε πιο μικρής κλίμακας προσωπικές καταστροφές. Και αυτά τα μέρη να τα αναδείξουν ως μνημεία ζωής.
Με αυτό τον τρόπο ένας άνθρωπος που σηματοδότησε τη ζωή κάποιου άλλου, μία Πράσινη γραμμή που τραβήχτηκε τσακίζοντας φτερά, μία πυρηνική καταστροφή που δεν αφήνει ίχνη μόνο στο παρελθόν, αλλά προοιωνίζει επίσης το μέλλον, ένα νησί που έχει εγκαταλειφθεί στην ιστορία του, όλα αυτά μετατρέπονται από νεκρές μεταφορές σε ανοιχτές ζώνες νοημάτων.
Μετά το τέλος των εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οπτικοακουστικές προβολές στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ύδρευσης.
- Επιλογή φωτογραφιών 20 δημιουργών από το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis (20’)
- Petit Lait της Μαρίν Ντρικότ (8.55’’)
- Maison Master του Ογκουστίν Ρεμπετέ (10.28’’)
- PhotoBiennale Λόγος (20’’)
Θα ακολουθήσει (στις 22:30 το βράδυ) συναυλία των POLKAR με τους Γιώργο Παπαγεωργίου (φωνή, γιουκαλίλι), Γιάννη Κυρατσό (κιθάρα, φωνή, μαντολίνο), Λάζαρο Πλιάμπα (drums, κρουστά), Γιώργο Αβραμίδη (τρομπέτα), Μιχάλη Σιώνα (μπάσο), Παναγιώτη Ανδρέογλου (ακορντεόν)
Χώρος: Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 19, περιοχή Παλαιών Σφαγείων). Είσοδος ελεύθερη.
- Λεωφορείο 31, στάση Φιξ, Σφαγεία
- Δωρεάν μεταφορά από το ΜΦΘ (Α’ Προβλήτα) προς το Μουσείο Ύδρευσης στις 20.45 και στις 21.00 και επιστροφή στις 00.00 και 00.30.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μια κρυφή λεπτομέρεια σε πορτρέτο της Άννα Μπολέυν ήταν «διάψευση κατηγοριών για μαγεία», λένε ιστορικοί
- Το «μυστικό» πίσω από το πρώτο ραντεβού
- Τσίπρας: «Ξέρω από που προέρχομαι, ξέρω που θέλω να πάμε – Ανάμεσα στη ζωή και την επιβίωση επιλέγω τη ζωή
- Δυσοίωνες εκτιμήσεις για τις μελλοντικές επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων – Σχέδια για έναν νέο παγκόσμιο χάρτη
- Μιλάνο – Κορτίνα 2026: 450 κιλά ζυμαρικά και 3.000 αυγά την ημέρα
- «Καυτές» δικογραφίες προ των πυλών της Βουλής
- Με δύο ταχύτητες η τεχνητή νοημοσύνη
- Τι σκέφτεται ο ρωσικός λαός για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Ζητάει τη χρήση πυραύλων Ορέσνικ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)


























































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442