Κάλεσμα Σουλτς υπέρ του Γιούνκερ, «ώρα για Ευρώπη»
Η μάχη γύρω από την υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν πρέπει να σταματήσει και να σχηματιστεί «ευρεία συμμαχία με στόχο την ισχυρή Ευρώπη», διαμηνύει ο Μάρτιν Σουλτς με το βλέμμα στους ηγέτες των «28». «Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον» λέει ο Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως «είναι η ώρα να ενισχυθεί η Ευρώπη».
Η μάχη γύρω από την υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν πρέπει να σταματήσει και να σχηματιστεί «ευρεία συμμαχία με στόχο την ισχυρή Ευρώπη», διαμηνύει ο Μάρτιν Σουλτς με το βλέμμα στους ηγέτες των «28».
«Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον» λέει ο Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως «είναι η ώρα να ενισχυθεί η Ευρώπη».
Οι υποψήφιοι των μπλοκ στην Ευρωβουλή για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς (S&D), Γκι Φερχόφστατ (ALDE), Σκα Κέλερ (Οικολόγοι) και Αλέξης Τσίπρας (Αριστερά) συναντήθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες για το ζήτημα. Ο Αλ.Τσίπρας ανέφερε ότι ο Γιούνκερ πρέπει να πάρει τη «διερευνητική» εντολή, συμφωνώντας με τους υπολοίπους ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί υποψήφιος εκτός των πέντε.
Ο Μάρτιν Σουλτς ανέφερε ότι η υψηλή ανεργία, η ενίσχυση εξτρεμιστικών δυνάμεων στην ΕΕ και η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους δημοκράτες στην Ευρώπη: «Χρειαζόμαστε μία ευρεία συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία» ανέφερε ο Σουλτς σε δηλώσεις του στο Spiegel.
Ξεκαθάρισε ότι θεωρεί τον Γιούνκερ το φαβορί για την προεδρία της Κομισιόν. «Πολλοί σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον και έτσι ενισχύσει την Ευρώπη και τα κράτη μέλη της» τόνισε.
«Δεν είναι ώρα για κομματική πολιτική, ο προεκλογικός αγώνας τελείωσε» συνέχισε ο Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα να κάνουμε αυτό που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την ειρήνη και την ευημερία στην ήπειρο και να ενισχυθούμε».
Ζήτημα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τις τελευταίες ημέρες τα γερμανικά ΜΜΕ, είναι και η ίδια η θέση του Σουλτς σε μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ.
Αρκετοί από τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στο Βερολίνο (όπως ο αρχηγός της ΚΟ του SPD) χαρακτηρίζουν με νόημα «καλό ζευγάρι» τους δύο πολιτικούς. Το να γίνει όμως επίτροπος ο Σουλτς δεν βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, καθώς έτσι οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχαναν τη γερμανική θέση στην επόμενη επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442