Μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα επεισόδια, είπε ο ΠΑΟΚ στην έφεση
Εκδικάστηκε τη Δευτέρα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη βαριά «καμπάνα» που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (-3 βαθμοί, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο), μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στον δεύτερο επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Η νομική υπηρεσία του σωματείου στήριξε την έφεσή της στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν σωματικές βλάβες σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεπώς θα έπρεπε να τιμωρηθεί με βάση τις διατάξεις για μεμονωμένα επεισόδια. Βρύζας: «Ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος λόγω της αδικίας στο Καραϊσκάκη».
Εκδικάστηκε τη Δευτέρα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη βαριά «καμπάνα» που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (-3 βαθμοί, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο), μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στον δεύτερο επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Η νομική υπηρεσία του σωματείου στήριξε την έφεσή της στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν σωματικές βλάβες σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνεπώς θα έπρεπε να τιμωρηθεί με βάση τις διατάξεις για μεμονωμένα επεισόδια.
Ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης υποστήριξε πως «Το πρωτοβάθμιο όργανο έκρινε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και με βάση τα πραγματικά περιστατικά. Δεν υπάρχει καμία σωματική βλάβη, είναι αυθαίρετο αυτό, στο σκεπτικό της απόφασης η πειθαρχική επιτροπή ανακαλύπτει σωματικές βλάβες σε δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Είναι άλλο πράγμα η βιαιοπραγία και άλλο η σωματική βλάβη. Έχουμε είσοδο φιλάθλων χωρίς βιαιοπραγίες, πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια. Επίσης, είναι δεοντολογικά πρωτοφανές να δημιουργεί κλίμα και η ίδια η ΕΠΟ με την ανακοίνωση που είχε βγάλει μετά το παιχνίδι».
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Λεοντής, απευθυνόμενος προς τον Ζήση Βρύζα του ζήτησε να δώσει μια εξήγηση γιατί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι όλα άψογα. «Στα ευρωπαϊκά ματς ο κόσμος ξέρει ότι πάει να δει ένα καθαρό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε προηγηθεί στο Καραϊσκάκη ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε αδικηθεί και έτσι ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και ήταν σε έξαρση».
Η απόφαση θα ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης, ωστόσο όπως είπαν τα μέλη της Επιτροπής θα ληφθεί από το βράδυ της Δευτέρας.
Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τα επεισόδια της Λεωφόρου
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια στον αγώνα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και σκοπεύει να προβεί σε κάθε ενέργεια που κρίνεται αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεώδη και την ιστορία του Δικέφαλου.
Οι κανόνες συμπεριφοράς είναι ξεκάθαροι και επιβάλλεται να γίνουν σεβαστοί από όλους. Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με τη συμπεριφορά των οπαδών έχει εκφραστεί επανειλημμένως.
Κάθε ενέργεια βίας είναι εκτός λογικής της συμπαράστασης προς την ομάδα. Ακόμη κι αν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε μορφής πρόκλησης.
Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι ο ίδιος ο οργανισμός του Συλλόγου να εκπέμπει υγεία, να βγάζει περηφάνια και να εμπνέει σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.