Χωρίς συμψηφισμούς το κοινωνικό μέρισμα, στις 185.000 οι δεκτές αιτήσεις
Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων, δήλωσε τη Δευτέρα ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης. Τόνισε, επίσης, ότι ήδη έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις και πως οι καταβολές θα γίνουν το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί αυτούσιο και δεν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές των μερισματούχων, ενώέως τώρα έχουν εγκριθεί περίπου 185.000 αιτήσεις με την όλη διαδικασία να προχωρά χωρίς προβλήματα, δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης σημείωσε επίσης ότιέχουν απορριφθεί 340.000 αιτήσεις, με τις περισσότερες απορρίψεις να οφείλονται στο γεγονός ότι οι αιτούντες δεν ικανοποιούν είτε τα εισοδηματικά κριτήρια είτε τα κριτήρια περιουσιακής κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο γγ Δημοσίων Εσόδων εκτίμησε πως συνολικά περίπου 600.000 νοικοκυριά ικανοποιούν τα κριτήρια για λήψη του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο μπορεί να «αγγίξει» περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως έως τώρα δεν έχει τεθεί ζήτημα τροποποίησης των κριτηρίων. Ωστόσο επισήμανε πως θα εξεταστεί το εάν υπάρχει λόγος για τυχόν αλλαγές, ειδικά σε περιπτώσεις όπου αιτήσεις απορρίπτονται για «λίγα ευρώ» εισοδήματος ή περιουσίας.
Όσον αφορά στις ημερομηνίες καταβολής του μερίσματος, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως οι πιστώσεις θα γίνουν κατά το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Τέλος, αναφορικά με τα πρόσωπα που φιλοξενούνται, υπογράμμισε πως θα δοθεί ένα μέρισμα, συνολικά, στην οικογένεια όπου φιλοξενείται.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.