Ν.Κακλαμάνης: Κανείς από τη ΝΔ δεν μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης
«Ήλπιζα ότι θα γίνονταν αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε να ψηφίσω, αλλά δεν έγιναν» δήλωσε ο Ν.Κακλαμάνης, εξηγώντας γιατί καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο. Ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έγραψε την επιστολή που τον έθεσε εκτός ΚΟ της ΝΔ, λέγοντας ότι οι αρχές της παράταξης στις οποίες ο ίδιος πιστεύει δεν διαγράφονται.
«Ήλπιζα ότι θα γίνονταν αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε να ψηφίσω θετικά, αλλά δεν έγιναν» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, εξηγώντας γιατί καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο.
Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι μελέτησε προσεκτικά το άρθρο το οποίο καταψήφισε λέγοντας ότι οι διατάξεις που πέρασαν από τη Βουλή αποτελούν εξόντωση της μεσαίας τάξης, «της ραχοκοκκαλιάς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».
Τόνισε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, δεκάδες εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων και ενώσεων συνομιλούσαν με βουλευτές της συμπολίτευσης στο περιστύλιο της Βουλής, ζητώντας τους να αποσύρουν διατάξεις και οι βουλευτές δήλωναν αδυναμία, επικαλούμενοι την τρόικα.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ANT1, ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έγραψε την επιστολή που τον έθεσε εκτός ΚΟ της ΝΔ, λέγοντας ότι οι αρχές της παράταξης στις οποίες ο ίδιος πιστεύει δεν διαγράφονται.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι από το κόμμα του κανείς δεν μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης: «Χθες ακούω από τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι η ψήφος στο νομοσχέδιο είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αρχηγός της ΝΔ.
» Κανείς από το κόμμα το δικό μας δεν μας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Στους βουλευτές τέτοιου είδους γραμμές δίνονται από τον γραμματέα της ΚΟ» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση
- Μπορεί το σεξ να μας κάνει πιο ευτυχισμένους;
- Το παράδειγμα του Λύντον Τζόνσον στο Βιετνάμ μπορεί να ακολουθήσει ο Τραμπ στο Ιράν
- «The Moment»: Η Charli xcx απόλαυσε ιδιαιτέρως τη συνεργασία της με την Κάιλι Τζένερ
- Εθνικό Απολυτήριο: Ο οδικός χάρτης για διάλογο 9 μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)

































![H Λιβύη παρέδωσε ύποπτο για την επίθεση του 2012 σε προξενικό χώρο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/al-bakoush-libya-us-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442