Τσαυτάρης: Μέχρι επτά ημέρες το παστεριωμένο γάλα
Στην τελική ρύθμιση αναφέρεται ότι το παστεριωμένο γάλα θα είναι διάρκειας έως 7 ημέρες (από 5 ημέρες), δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Πρόσθεσε πάντως πως δεν μπορεί να κάνει καμία εκτίμηση αν αυτό θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα.
Στην τελική ρύθμιση αναφέρεται ότι το παστεριωμένο γάλα θα είναι διάρκειας έως 7 ημέρες (από 5 ημέρες), δήλωσε στονΒΗΜΑ 99,5ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Πρόσθεσε πάντως πως δεν μπορεί να κάνει καμία εκτίμηση αν αυτό θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα.
«Χαίρομαι που και το υπουργείο Ανάπτυξης και το Οικονομικών αλλά και η τρόικα συμφώνησε. Τώρα, στη διατύπωση υπήρχαν προβλήματα που λύθηκαν. Θέλω να πιστεύω ότι θα το δεχτούν» δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.
Πάντως, ο ίδιος συμπλήρωσε με νόημα ότι χωρίς την ψήφο των βουλευτών δεν υπάρχει νόμος:
«Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε ότι και η τρόικα δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της και μετά να λέει «ψηφίστε το». Μπορεί να πει κάτι η τρόικα, αλλά αν δεν το ψηφίσουν οι βουλευτές δεν περνάει το νομοσχέδιο».
Ερωτηθείς για την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μ.Χαρακόπουλου, αλλά και για το αν σκέφτηκε και ο ίδιος να παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν γινόταν αποδεκτή η πρότασή του, ο κ. Τσαυτάρης απάντησε:
«Φυσικά αν αναιρείτο η όλη μου προσπάθεια να κάνω κάτι σωστό, δεν θα ήθελα με τίποτα να αγνοήσω τις γνώσεις μου, την επιστήμη και την εμπειρία μου και να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι που δεν ήταν σωστό».
«Επειδή όμως η δικιά μου υπογραφή ήταν σημαντική, ή θα έπρεπε να βγει τελείως το γάλα απ’ έξω για να υπογράψω το νομοσχέδιο για όλα τα άλλα πράγματα, ή θα έπρεπε να το τροποποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» συμπλήρωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442