Π.Καμμένος: Και 15 βουλευτές να φύγουν, εμείς δεν θα γονατίσουμε
Αποφασισμένος να συνεχίσει την πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εμφανίστηκε η Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από το κόμμα του. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή εξέφρασε την απορία του για τις κινήσεις ανεξαρτητοποίησης των δύο βουλευτών, αλλά άφησε αιχμές κατά ορισμένων στελεχών του λέγοντας ότι λειτούργησαν «ως άνθρωποι του Σαμαρά στους ΑΝΕΛ».
Αποφασισμένος να συνεχίσει την πορεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εμφανίστηκε η Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από το κόμμα του.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εξέφρασε την απορία του για τις κινήσεις ανεξαρτητοποίησης των δύο βουλευτών, σημειώνοντας μάλιστα ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του με την Χρυσούλα Γιαταγάνα τής είχε πει ότι θα γίνει σεβαστή η θέση της να μην στηρίξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα την Κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα πολιτών που δημιουργήθηκε με τη στήριξη χιλιάδων ανθρώπων από το διαδίκτυο και θα παραμείνουν πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος.
Ο ίδιος άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων πρώην βουλευτών του κόμματος, λέγοντας ότι λειτούργησαν «ως άνθρωποι του Σαμαρά στους ΑΝΕΛ».
«Εμείς δεν αλλάζουμε θέσεις, αν θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση και να βάλουν άλλους στη θέση μας στη Bουλή τον Σταύρο Θεοδώρακη, ας βάλουν και τη θεία του τη Δάφνη Σημίτη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς αν υπάρχει και τρίτος βουλευτής που προτίθεται να αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ απάντησε ότι «και 15 βουλευτές να φύγουν, οι ΑΝΕΛ δεν αλλάξουν την ιδρυτική τους διακήρυξη, δεν θα γονατίσουν, δεν θα γίνουν πατερίτσα του Σαμαρά και του Βενιζέλου».
Παράλληλα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή χαρακτήρισε ασυνάρτητη την επιστολή των δύο παραιτηθέντων και εξαπέλυσε βολές εναντίον τους: «Επιδίωξή τους ήταν να φύγω εγώ, αλλά αφού είδαν ότι δεν τα κατάφεραν να με διώξουν, έφυγαν αυτοί».
Ερωτηθείσα για ποιο λόγο επιχειρούσαν οι δύο βουλευτές να την απομακρύνουν από τους ΑΝΕΛ, η Ρ.Μακρή απάντησε ότι δεν γνωρίζει, σημείωσε πάντως ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο του κινήματος.
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τους δύο βουλευτές, τονίζοντας ότι «δεν πρόσφεραν κάτι στο κίνημα» και πως «η κ. Γιαταγάνα, μετά το κείμενο αμφισβήτησης του προέδρου [πριν από το Συνέδριο του κόμματος], είχε να πατήσει μήνες στο κοινοβούλιο».
Ήταν θέμα χρόνου να αποχωρήσουν, κατέληξε η Ρ.Μακρή.
Απάντηση της Στ.Ξουλίδου
«Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι καλοπληρωτές ορισμένων ΜΜΕ να σταματήσουν να λασπολογούν και να σπιλώνουν βουλευτές που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα ψευδώς μεταδίδονται. Τους προκαλώ να ελέγξουν τις ‘πηγές’ τους, γιατί εμένα ποτέ δεν με ρώτησαν, ως όφειλαν να κάνουν» δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, διαψεύδοντας τα σενάρια αποχώρησής της από το κόμμα, τα οποία είδαν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας.
Η κ. Ξουλίδου τόνισε ότι δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται από κανέναν και παραμένει «πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στον αγώνα που δίνουμε μαζί με τον Πάνο Καμμένο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442