Πέθανε ο Αδόλφο Σουάρεθ, αρχιτέκτονας της δημοκρατικής μετάβασης στην Ισπανία
Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Αδόλφο Σουάρεθ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας που ηγήθηκε της χώρας τα ταραγμένα χρόνια από το 1977 έως το 1981, σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ισπανικής πολιτικής ιστορίας μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο.
Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 81 ετών ο Αδόλφο Σουάρεθ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας που ηγήθηκε της χώρας τα ταραγμένα χρόνια από το 1977 έως το 1981, σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ισπανικής πολιτικής ιστορίας μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο.
Ο Αδόλφο Σουάρεθ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα με λοίμωξη του αναπνευστικού. Επί πολλά χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.
Θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που συνέβαλαν στη δημοκρατική μετάβαση της χώρας μετά τον θάνατο του Φράνκο το 1975.
Όταν ο δικτάτορας πέθανε, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος κάλεσε τον Σουάρεθ, τότε υπουργό του Φράνκο, και του ζήτησε να προσπαθήσει να ενώσει «τις δύο Ισπανίες».
Την εποχή εκείνη, κατηγορήθηκε ως καιροσκόπος από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλιστές, και ως προδότης από τους υποστηρικτές του Φράνκο.
Ωστόσο, οι περισσότεροι Ισπανοί σήμερα τον θεωρούν έναν μεγάλο πολιτικό που κατάφερε να εκδημοκρατίσει μία βαθιά διχασμένη χώρα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας