
Στη Βουλή η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ
Εν μέσω αντιδράσεων από εργαζόμενους στα λιμάνια και τα κόμματα της αριστεράς, κατατίθεται σήμερα, προς έγκριση στη Βουλή, η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Εν μέσω αντιδράσεων από εργαζόμενους στα λιμάνια και τα κόμματα της αριστεράς, κατατίθεται σήμερα, προς έγκριση στη Βουλή, η πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, στόχος, με την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ, είναι ο Πειραιάς να μετατραπεί σύντομα σε «μητροπολιτικό λιμάνι» ολόκληρης της Μεσογείου και η χώρα να αξιοποιήσει στο έπακρο το γεωστρατηγικό της πλεονέκτημα.
Ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην ομιλία του στη Βουλή, αναμένεται να απαντήσει σε επικρίσεις βουλευτών, να αναφερθεί στα οφέλη από την ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.
Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε: «Η άποψή μας είναι ότι οι μετοχές πρέπει να ανήκουν στον δήμο, στην περιφέρεια, στην Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε τις μετοχές και εμείς τις μετοχές δεν τις πουλάμε.
» Μαζί με αυτό, αν θέλετε, είναι τι ανταποδοτικά έχει η πόλη του Πειραιά από τη λειτουργία του λιμανιού, που επιβαρύνεται από τις επισκέψεις των Ελλήνων, που θέλουν να ταξιδέψουν με την ακτοπλοΐα ή των φίλων της χώρας, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα μέσω του Πειραιά και της κρουαζιέρας.»
Σημειώνεται ότι, το 2011 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το 74,138% του ΟΛΠ και το 74,268% του ΟΛΘ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
- Με Τζόουνς στην αποστολή η Παρτιζάν για Βαλένθια
- Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη: Νεαροί πόζαραν ανενόχλητοι δίπλα στη λάβα
- Gift card από τα Public: Χριστούγεννα χωρίς το άγχος της επιλογής
- Ξεμπλοκάρει η οικοδομή – Σε ποιες περιοχές καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442