Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιράκ, 21 νεκροί σε δύο 24ωρα
Περισσότεροι από 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα στο Ιράκ, σε συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών ανταρτών και δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας. Ενδεικτικό της κλιμάκωσης των συγκρούσεων είναι το γεγονός ότι οι αντάρτες κατέλαβαν για κάποιες ώρες την πόλη Αλ Σαϊνίγια στο βόρειο Ιράκ, αφού πρώτα βομβάρδισαν το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας.
Περισσότεροι από 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα τελευταία δύο 24ωρα στο Ιράκ, σε συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών ανταρτών και δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας. Ενδεικτικό της κλιμάκωσης των συγκρούσεων είναι το γεγονός ότι οι αντάρτες κατέλαβαν για κάποιες ώρες την πόλη Αλ Σαϊνίγια στο βόρειο Ιράκ, αφού πρώτα βομβάρδισαν το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας.
Οι αντάρτες ύψωσαν τη σημαία της συνδεόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) σε κρατικά κτίρια στην πόλη και κατέγραψαν τη νίκη τους σε βίντεο πριν αποσυρθούν.
Αξιωματικοί των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν ότι το ISIS, που δρα επίσης στη Συρία κι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος σε εδάφη των δύο χωρών, θέλει να αποσπάσει την προσοχή των δυνάμεων ασφαλείας από τη Φαλούτζα και να εξαντλήσει τους πόρους του ιρακινού στρατού.
«Είναι ένας πόλεμος φθοράς. Eπιδιώκουν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες του στρατού, σύροντάς τον σε σποραδικές μάχες εδώ κι εκεί» είπε ένας αξιωματικός.
Το Σάββατο ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Σουλεϊμάν Πεκ, επίσης στο βόρειο Ιράκ, που κατέλαβαν μαχητές οι οποίοι επίσης είχαν υψώσει τη σημαία του ISIS, Τρία χωριά στην περιοχή γύρω από την πόλη, 60 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, παραμένουν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Στην πόλη Ραμάντι, βομβιστής βομβιστής-καμικάζι ανατίναξε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο στρατιωτικής βάσης, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.
Σε ένα χωριό ανατολικά της πόλης Μπακούμπα, 65 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σημείου ελέγχου. Άλλοι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε τρεις εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων κοντά σε κατοικίες αξιωματικών της αστυνομίας στην Τικρίτ, 150 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
Το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για 72 ώρες τις επιχειρήσεις του στρατού στη Φαλούτζα.
Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, βάσει πληροφοριών από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρούς, από την αρχή του μήνα έχουν σκοτωθεί 590 άνθρωποι στο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442