Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη βόμβας σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στη Βαγδάτη

Έκρηξη βόμβας σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στη Βαγδάτη

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα. Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό Αλάουι αλ-Χίλα, αναφέρουν αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Στόχος της επίθεσης ήταν νεοσύλλεκτοι του στρατού.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στο κέντρο της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άτομα.

Άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε στον τερματικό σταθμό Αλάουι αλ-Χίλα, αναφέρουν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Στόχος της επίθεσης ήταν νεοσύλλεκτοι του στρατού.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που νεαροί άνδρες είχαν μόλις συμπληρώσει τις αιτήσεις για να καταταγούν στον ιρακινό στρατό και ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Την Πέμπτη καμικάζι προκάλεσε τον θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό 30 όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε στρατολογικό κέντρο στη Βαγδάτη.

Το βράδυ της Τετάρτης δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν, όταν ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε κτίριο του στρατού, 130 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το 2013 ήταν από τις πλέον αιματηρές χρονιές για το Ιράκ, καθώς το επίπεδο της βίας ήταν όμοιο με αυτό των διαθρησκευτικών συγκρούσεων της περιόδου 2006-2007.

Για φέτος, ο απολογισμός των βίαιων επεισοδίων από την 1η Ιανουαρίου ξεπέρασε ήδη εκείνον του συνόλου του Ιανουαρίου του 2013, με τουλάχιστον 400 νεκρούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024