Εκτός ευρώ θέλει την Ελλάδα ο αρχηγός των γερμανών ευρωσκεπτικιστών
Χρεοκοπημένη χώρα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, τασσόμενος υπέρ της εξόδου των χωρών του νότου από την Ευρωζώνη - μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. «Εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες» δηλώνει στο περιοδικό Focus.
Χρεοκοπημένη χώρα χαρακτηρίζει, την Ελλάδα ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε, τασσόμενος υπέρ της εξόδου των χωρών του Νότου από την Ευρωζώνη – μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.
«Εάν οι υπό κρίση χώρες αποχωρήσουν από το ευρώ, θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα και δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση καταστροφικές συνέπειες» υποστηρίζει ο Λούκε.
Σημειώνει ότι οι ίδιες οι χώρες αυτές, έχοντας την δυνατότητα να υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα, θα καταφέρουν να ξαναγίνουν ανταγωνιστικές και να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη.
Στην παρατήρηση ότι σε αυτήν περίπτωση τα χρήματα των δανειστών θα χαθούν οριστικά, τονίζει: «Τα χρήματα είναι εδώ και καιρό χαμένα. Οι απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, αλλά καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη. Κανείς σοβαρός οικονομολόγος δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό κρατικό χρέος είναι βιώσιμο».
Ο κ. Λούκε εκτιμά ακόμη ότι η κρίση του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί, καθώς, όπως λέει, το χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κρίση αυξάνεται διαρκώς και παράλληλα η οικονομία τους συρρικνώνεται.
«Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν συρρικνωθεί. Τι λύθηκε λοιπόν εκεί;» διερωτάται και διαχωρίζει μόνο την περίπτωση της Ιρλανδίας.
Ο ίδιος κατηγορεί την καγκελάριο Μέρκελ ότι «αποκοιμίζει τους πολίτες και τους ρίχνει στοχευμένα στάχτη στα μάτια» και βάλλει κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι καταστρέφει το κοινωνικό κράτος της Γερμανίας.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας