Πορτογαλικό μοντέλο για τις αποδείξεις προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών
Το πορτογαλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εκδίδονται ηλεκτρονικά όλες οι χάρτινες αποδείξεις, με παράλληλη παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους, ώστε να δηλώνουν βασικά στοιχεία των συναλλαγών τους στη φορολογική διοίκηση, μελετά το υπουργείο Οικονομικών.
Το πορτογαλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εκδίδονται οι αποδείξεις ηλεκτρονικά, ηλεκτρονικοποίηση όλων των χάρτινων αποδείξεων, με παράλληλη παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους, ώστε να δηλώνουν βασικά στοιχεία των συναλλαγών τους στη φορολογική διοίκηση, μελετά το υπουργείο Οικονομικών.
Κεντρική ιδέα στο μοντέλο αυτό, το οποίο έχει αποφέρει αύξηση εσόδων από το ΦΠΑ στην Πορτογαλία, είναι πως όλες οι επιχειρήσεις αποστέλουν σε μηνιαία βάση τα δεδομένα των συναλλαγών τους στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ανάλογο μέτρο προωθεί και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με την υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών να υποβάλλουν ηλεκτρονικά από τις αρχές του 2014 όλες τις συναλλαγές τους στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Το κίνητρο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η επιστροφή ακόμη και του 30% της αξίας της απόδειξης, αλλά μόνο για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες θα ανακοινώνονται στο τέλος κάθε έτους.
*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442