«Μάχη» Νέας Υόρκης – Ντουμπάι για την ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ του κόσμου
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο, αν και μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μπορεί έχει ήδη χάσει τον τίτλο από το Ντουμπάι. Η ρόδα της Νέας Υόρκης θα υψώνεται 190 μέτρα πάνω από την πόλη, ενώ εκείνη του Ντουμπάι εκτιμάται ότι θα είναι κατά 20 μέτρα ψηλότερη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο, αν και μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της μπορεί έχει ήδη χάσει τον τίτλο από το Ντουμπάι.
Η ρόδα της Νέας Υόρκης θα υψώνεται 190 μέτρα πάνω από την πόλη, ενώ εκείνη του Ντουμπάι εκτιμάται ότι θα είναι κατά 20 μέτρα ψηλότερη.
Εάν η κατασκευή της ρόδας στη Νέα Υόρκη ολοκληρωνόταν σήμερα, τότε αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Αλλά ο στόχος αυτός ενδεχομένως να έχει ξεπεραστεί όταν παραδοθεί το έργο, το 2016, όπως είναι προγραμματισμένο, καθώς οι αρχές του Ντουμπάι ετοιμάζουν τη δική τους ρόδα.
Η ρόδα της Νέας Υόρκης θα κατασκευαστεί στις ακτές του Στέιτεν Άιλαντ που διαθέτουν καταπληκτική θέα προς το Μανχάταν και το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Οι δημοτικές αρχές ελπίζουν ότι όταν οι τουρίστες θα επισκέπτονται το νησί, θα αφήνουν χρήματα όχι μόνο για να ανέβουν στη ρόδα, αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις, γράφει η New York Daily News.
Η μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στο θεματικό πάρκο του Κόνι Άιλαντ και χωράει 140 επιβάτες.
Η καινούρια ρόδα θα χωράει δέκα φορές περισσότερους τουρίστες και θα έχει σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα από το Μάτι του Λονδίνου που εγκαινιάστηκε το 1999.
Στη Νέα Υόρκη υπάρχει και άλλη ρόδα, η οποία βρίσκεται στην Τάιμς Σκουέαρ, όχι όμως σε εξωτερικό χώρο, αλλά μέσα σε ένα κατάστημα με παιχνίδια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)










































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442