Εφέτη ειδικό ανακριτή ζητά για τις Σκουριές ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών
Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης, προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης, προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε έγγραφο αίτημα προς την προϊσταμένη της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Άννα Μιχαλοπούλου, κάνοντας επίκληση στην εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης, που «έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη».
Ως εκ τούτου, «είναι ανάγκη να γίνει η ανάκριση υπό την αιγίδα του Εφετείου για να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος στις ενέργειες της ανάκρισης» αναφέρεται στο έγγραφο αίτημα του εισαγγελέα Εφετών.
Στο διάστημα των δύο τελευταίων δεκαετιών, άλλες τρεις υποθέσεις έχουν ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, έπειτα από σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης. Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν τις παράνομες μετεγγραφές φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης 1997 και την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια.
Για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 20 προσώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν ήδη προφυλακισθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442