Όχλος στη Μαδαγασκάρη καίει ζωντανούς δύο Ευρωπαίους για διακίνηση οργάνων
Οι πληροφορίες ότι δύο Ευρωπαίοι εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας ενός παιδιού στη Μαδαγασκάρη με στόχο την πώληση των οργάνων του οδήγησε το αγριεμένο πλήθος σε «ανθρωποκυνηγητό» με τραγικό τέλος: οι δύο Ευρωπαίοι κάηκαν ζωντανοί.
Οι πληροφορίες ότι δύο Ευρωπαίοι εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας ενός παιδιού στη Μαδαγασκάρη με στόχο την πώληση των οργάνων του οδήγησε το αγριεμένο πλήθος σε «ανθρωποκυνηγητό» με τραγικό τέλος: οι δύο Ευρωπαίοι κάηκαν ζωντανοί.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, ένας κάτοικος της Μαδαγασκάρης συνελήφθη σε σχέση με τη δολοφονία του μικρού αγοριού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το νεκρό παιδί με εμφανή τα σημάδια αφαίρεσης ζωτικών οργάνων. {{{ map }}} Έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκε αγριεμένο πλήθος ζητώντας να μάθει τι είχε συμβεί.
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν ότι ο συλληφθείς είχε πάρει χρήματα από δύο Ευρωπαίους για να απαγάγει το παιδί, στη συνέχεια να το σκοτώσουν και του αφαιρέσουν τα όργανα.
Με βάση αυτή την πληροφορία, το πλήθος κατευθύνθηκε στο μέρος όπου βρίσκονταν οι δύο Ευρωπαίοι και τους έκαψε ζωντανούς.
Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το αστυνομικό τμήμα, όπου οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους συγκεντρωθέντες.
Η ιθαγένεια των θυμάτων δεν έγινε γνωστή. Κατά πληροφορίες ήταν Γάλλοι, άλλοι πάλι μιλούν για έναν Γάλλο και έναν Ιταλό.
Το περιστατικό συνέβη στο νησί Νόσι Μπε, όπου τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις Αρχές να προσελκύσουν ξένους τουρίστες, κυρίως Γάλλους.
Μετά το τραγικό περιστατικό η γαλλική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης ενημέρωσε τους Γάλλους τουρίστες να μην μετακινούνται και να παραμείνουν στα ξενοδοχεία που διαμένουν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.