Με τη σφραγίδα του ΟΗΕ η κάθειρξη 50 ετών στον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας
Το αρμόδιο δικαστήριο του ΟΗΕ επιβεβαίωσε την ποινή κάθειρξης 50 ετών, η οποία είχε επιβληθεί από τη Χάγη στον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας για εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος είχε ασκήσει έφεση, είναι πολύ πιθανό να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε φυλακή της Βρετανίας.
Το αρμίδιο δικαστήριο του ΟΗΕ επιβεβαίωσε την ποινή κάθειρξης 50 ετών, η οποία είχε επιβληθεί από τη Χάγη στον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας για εγκλήματα πολέμου. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Τσαρλς Τέιλορ.
Στη Χάγη, οι δικαστές έκριναν ότι ο Τέιλορ υπήρξε ηθικός αυτουργός στα εγκλήματα που συντελέστηκαν στoν δεκαετή Εμφύλιο στη Σιέρα Λεόνε, παρέχοντας βοήθεια στους αντάρτες.
Ο δεκαετής Εμφύλιος στη Σιέρα Λεόνε κόστισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. O πόλεμος ξεκίνησε το 1991, όταν αντάρτες στη Σιέρα Λεόνε με τη βοήθεια των δυνάμεων του Τέιλορ επιχείρησαν να ανατρέψουν τον τότε πρόεδρο Τζόζεφ Μόμο.
Ο πόλεμος κόστισε τη ζωή σε 50 χιλιάδες κατοίκους της Σιέρα Λεόνε, ενώ περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Ο Τέιλορ ήταν ο πρώτος πρόεδρος χώρας που καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τσαρλς Τέιλορ είναι πολύ πιθανό να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε φυλακή της Βρετανίας.
Η καταδίκη του Τέιλορ είχε γίνει δεκτή με ικανοποίηση από τη διεθνή κοινότητα, καθώς και από οργανώσεις που αγωνίζονται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη είχε εμφανιστεί η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε, αντίθετα στη Λιβερία αρκετοί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, δεδομένου ότι ο Τέιλορ ήταν σχεδόν ήρωας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε θέσεις μάχης οι αγρότες: Συσκέψεις στα μπλόκα, αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο – Αγωνία στο Μαξίμου
- Μήπως ο Τραμπ είναι… ανισόρροπος; – Μια αναδρομή στην ασυνήθιστη συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου το 2025
- Συνάντηση με έναν ασυνόδευτο ή αδέσποτο σκύλο – Πώς πρέπει να κινηθούμε
- Γιατί ένα ξέσπασμα βωμολοχίας μπορεί να σας κάνει καλό
- Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Λάππα – Ένας νεκρός και δύο ακόμη σοβαρά τραυματίες
- Κρασί επιδορπίου: Η επιστροφή του στο τραπέζι – Η νέα μόδα
- ESPN Brazil: «Ο Τετέ ανακοινώνεται τις επόμενες ώρες στην Γκρέμιο»
- Ροδόπη: Νεκρό 7χρονο αγοράκι μετά από φωτιά στο σπίτι του – Στο νοσοκομείο και ο αδερφός του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442