Κρασί με γεύση κόκα κόλα παρασκευάζεται στη Γαλλία
Σε μια απόφαση που μοιάζει αδιανόητη για μια χώρα με παγκόσμια φήμη στην υψηλή κουζίνα και τις λεπτές γεύσεις, γάλλος οινοπαραγωγός παρασκευάζει κρασί με γεύση κόκα κόλα. Στόχος να ξαναφέρει κοντά στο κρασί, ιδίως τους νέους που το πίνουν όλο και λιγότερο.
Σε μια απόφαση που μοιάζει αδιανόητη για μια χώρα με παγκόσμια φήμη στην υψηλή κουζίνα και τις λεπτές γεύσεις, γάλλος οινοπαραγωγός παρασκευάζει κρασί με γεύση κόκα κόλα.
Την ιδέα εισήγαγε η εταιρεία Hausmann Famille, που έριξε στην αγορά το Rouge Sucette, το «κόκκινο γλειφιτζούρι», κόκκινο κρασί με γεύση κόλα.
Η ιδέα φαίνεται να απευθύνεται στο κοινό που έχει γυρίσει την πλάτη του στο κρασί. Από τη δεκαετία του ’80 όσοι γάλλοι πίνουν καθημερινά κρασί μειώθηκαν κατά τα δύο τρία (μόλις 17% στις μέρες μας) και όσοι δεν πίνουν ποτέ είναι πλέον διπλάσιοι από παλιά (φτάνουν το 38%).
Οι νέοι δείχνουν και αυτοί να μην προτιμούν τα κρασία.
Αρκεί αυτό το φτηνό κρασί με γεύση κόλας να προσελκύσει τους νέους και να τους στρέψει στα πιο ακριβά κρασιά με εκλεπτυσμένες γεύσεις; Αυτό είναι άγνωστο για την ώρα.
Με τιμή γύρω στα τρία ευρώ το «κόκκινο γλειφιτζούρι» θα πωλείται στα μεγάλα σουπερμάρκετ. Ανταγωνιστές μάλλον θα έχει άλλα κρασιά με γεύση, όπως γκρέιπφρουτ και φρούτα του πάθους, η αγορά όμως των κρασιών αυτού του τύπου όλο και μεγαλώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442