
Πώς θα επιβάλλεται ο ΦΑΠ σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες
Με τιμή ακόμη και 3.040 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα επιβάλλεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.
Με τιμή ακόμη και 3.040 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο θα επιβάλλεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.
Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013 στον καθορισμό της αξία των οικοπέδων σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, λαμβάνοντας ως βάση υπολογισμού την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου του δήμου ή της κοινότητας.
Οι τιμές που προσδιόρισε για 457 περιοχές με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης κυμαίνονται από 3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε περιοχές του Έβρου έως και 3.040 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε περιοχές των Αθηνών και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βούλας.
Ακόμη, με άλλη απόφαση του κ. Μαυραγάνη και αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων για τα έτη 2011, 2012 και 2013 ορίσθηκε η τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου (ΣΑΟ) σε συγκεκριμένες περιοχές.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση, εφόσον το οικόπεδο βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο επί του οποίου δεν έχει καθοριστεί τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου, ως τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου λαμβάνεται η κατώτερη τιμή του καποδιστριακού δήμου και σε περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου για το δήμο αυτό, η κατώτερη τιμή συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου του νομού.
Εφόσον το ακίνητο εντοπίζεται σε περισσότερα του ενός οικοδομικά τετράγωνα του ιδίου δημοτικού διαμερίσματος, για το οποίο υπάρχουν περισσότερες της μιας τιμής συντελεστή αξιοποίησης οικοπέδου λαμβάνεται υπόψη εκείνος ο συνδυασμός συντελεστών που προσδιορίζει την ευνοϊκότερη για τον φορολογούμενο αξία ακινήτου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442