Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος για ανέργους άνω των 29 ετών
Αναρτήθηκαν την Τετάρτη στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του υπουργείου Εργασίας, τα αποτελέσματα της δράσης, «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων. Συνολικά υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις, ενώ η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων, έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας
Αναρτήθηκαν την Τετάρτη στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr του υπουργείου Εργασίας τα αποτελέσματα της δράσης «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», μόλις 24 ώρες μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων.
Συνολικά υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις, ενώ η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος.
Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Άννα Δαλλαπόρτα.
Οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής. Ακολουθούν οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Με το πρόγραμμα αυτό δίνουμε στους νέους ένα πρώτο βήμα εισόδου στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και προσέθεσε πως «με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές ‘προσέλκυσης’ των ανέργων με πελατειακό τρόπο.»
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν 35.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών και αφορά, τόσο σε θεωρητική κατάρτιση, όσο και σε πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσουκαλάς: Είναι κρίσιμο να στηρίξουμε τους αγρότες – Η κυβέρνηση μεθόδευσε την ταλαιπωρία των εκδρομέων
- Απίστευτη στιγμή: Ο Σακίλ Ο’Νιλ πέρασε… μέσα από το videowall της εκπομπής (vid)
- Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία στο Κολωνάκι – Την νάρκωσε και μετά την έκαψε
- Bloomberg: Διακοπές στην Ελλάδα; Όχι καλοκαίρι, ούτε Μύκονος και Σαντορίνη – Πού να πάτε
- Μυθικός Γιόκιτς ανήμερα των Χριστουγέννων: Έκανε την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του NBA
- Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης – Σε εξέλιξη συνομιλίες με τον Ρούμπιο
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Για φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442