Στο μικροσκόπιο της τρόικας ο ενιαίος φόρος ακινήτων
Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα εξετασθεί εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, στην απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ βομβάρδισαν χθες με ερωτήσεις το οικονομικό επιτελείο, θέλοντας να είναι σίγουροι ότι έχουν υπολογιστεί σωστά οι εκτιμώμενες απώλειες από το νέο φόρο.
Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει το Ειδικό Ενιαίο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) θα εξετασθεί εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, στην απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.
Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ βομβάρδισαν χθες με ερωτήσεις το οικονομικό επιτελείο, θέλοντας να είναι σίγουροι ότι έχουν υπολογιστεί σωστά οι εκτιμώμενες απώλειες από το νέο φόρο.
Σημειώνεται πως η τρόικα είχε «τρέξει» παλαιότερα σενάριο που προέβλεπε ότι μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 30% θα έφερνε απώλειες 700 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό.
Ωστόσο, με το νέο σενάριο, οι απώλειες εκτιμάται ότι θα είναι 200 εκατ. ευρώ και εάν πεισθούν οι δανειστές τότε ενδέχεται να δώσουν την έγκριση τους για τον νέο φόρο.
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα και ότι η κυβέρνηση θα βρει άλλους τρόπους να καλύψει την τρύπα.
Η τρόικα θα έχει σήμερα το απόγευμα για έναν νέο γύρο συζητήσεων στο υπουργείο Οικονομικών με τον Γ. Στουρνάρα και το επιτελείο του.
Το πρωί της Κυριακής (11:00) η τρόικα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο
- Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την Όλγα Κεφαλογιάννη-Στο επίκεντρο η τουριστική περίοδος
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – «Είμαστε στον βυθό της αγοραστικής δύναμης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442