Βουτιά 4,5% στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην Κύπρο
Απώλειες άνω του 4% σημειώνει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 900 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά το οδυνηρό σχέδιο διάσωσης που συμφώνησε με την τρόικα.
Απώλειες άνω του 4% περίπου την Τρίτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 900 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά το οδυνηρό σχέδιο διάσωσης που συμφώνησε με την τρόικα.
Στις αγορές έχει προκαλέσει αναταραχή η δήλωση που έκανε τη Δευτέρα (προς το Reuters και τους Financial Times) ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, είπε ότι και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους.
Αργότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναδιπλώθηκε, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Επίσης, η Κομισιόν, διά στόματος της εκπροσώπου του ευρωπαίου επίτροπου Μισέλ Μπαρνιέ, αν και είπε την Τρίτη ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι «μοναδική», παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικά οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ να συμμετέχουν στις διασώσεις τραπεζών.
Στις 14:50 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 5,52%στις 879,17 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό) και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 54,8 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 5,67% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 4,44%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 1,95%.
Ανοδικά κινούνταν 14 μετοχές, 104 πτωτικά και 15 παρέμεναν σταθερές.
Σημειώνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής (CPB) παρατείνεται για τις 26 και 27 Μαρτίου.
Σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν οριακά υψηλότερα κατά 0,09%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε κέρδη 0,64% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν κατά 0,24%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,41% και στην Ιταλία άνοδο 0,09%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία
- Μπιενάλε Βενετίας 2026: Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής – Με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη θα δώσει το παρών η Ελλάδα
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια
- Φοροδιαφυγή: AI και ψηφιακούς ελέγχους επιστρατεύει η ΑΑΔΕ
- Χανιά: Νεκρός αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο σε τροχαίο στη Σούδα
- To NBA γλιστράει στον… λάθος δρόμο με τα νέα λαμπερά παρκέ του
- «HOTΕΛ ΕΛVIRA»: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442