Εγκρίθηκε ο διορισμός του Τζακ Λου στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ
Η Επιτροπή Οικονομικών της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το διορισμό του Τζακ Λου στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του εντός της εβδομάδας. Οι γερουσιαστές ενέκριναν τον υποψήφιο που πρότεινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με ψήφους 19 υπέρ έναντι 5 κατά. Η ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να δώσει και αυτή την έγκρισή της σε ψηφοφορία που ενδέχεται να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη.
Η Επιτροπή Οικονομικών της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το διορισμό του Τζακ Λου στη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την επικύρωση του διορισμού του εντός της εβδομάδας.
Οι γερουσιαστές ενέκριναν τον υποψήφιο που πρότεινε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με ψήφους 19 υπέρ έναντι 5 κατά. Η ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να δώσει και αυτή την έγκρισή της σε ψηφοφορία που ενδέχεται να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη.
Ο Λου, προσωπάρχης του προέδρου Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον Τίμοθι Γκάιτνερ. Μολονότι ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το διορισμό του, αναμένεται ότι θα λάβει την έγκριση από τη Γερουσία όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία, με 53 έδρες έναντι 45 για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Στο παρελθόν ο Λου είχε υπάρξει και επικεφαλής προϋπολογισμού για τον Μπαράκ Ομπάμα και για τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2012. Επίσης είχε εργαστεί στην Citigroup και στο υπουργείο Εξωτερικών πάνω σε διεθνή οικονομικά ζητήματα.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.