Το Σεπτέμβριο του 2013 θα επαναληφθεί η «μάχη των αρχηγών» στη γαλλική Δεξιά
Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του δεξιού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο του 2013, δήλωση την οποία χαιρετίζει ο αντίπαλός του, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αμφισβητούσε το αποτέλεσμα.
Ο νικητής των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του δεξιού κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση τον Σεπτέμβριο του 2013, δήλωση την οποία χαιρέτισε ο αντίπαλός του, Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αμφισβητούσε το αποτέλεσμα.
Ένας στενός συνεργάτης του είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο Κοπέ, με στόχο να ηρεμήσει τα πνεύματα, «συμφωνεί να οργανωθούν νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013».
Ο Σεπτέμβριος επελέγη ώστε να επέλθει κάποιος συμβιβασμός αφού ο Φιγιόν ήθελε να γίνουν οι εκλογές τον Μάρτιο του 2013, ενώ ο Κοπέ αντιπρότεινε αρχικά να γίνουν το 2014.
Σε ανακοίνωσή του ο Φιγιόν χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Κοπέ αποδέχτηκε τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας μέσα σε «εύλογο χρονικό διάστημα». «
«Είναι μια μεγάλη νίκη για όσους ζητούσαν να βρεθεί μια δημοκρατική λύση στην κρίση που περνά το κίνημα» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σύμφωνα, πάντως, με το περιβάλλον του Κοπέ, στην τελική συμφωνία θα πρέπει να περιληφθεί και η διάλυση της ομάδας που έχουν συγκροτήσει οι υποστηρικτές του Φιγιόν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.