Την απελευθέρωση του πρώην Νο 2 των Ταλιμπάν εξετάζει το Πακιστάν
Το Πακιστάν εξετάζει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει τον μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, τον άνδρα που υπήρξε νούμερο 2 των Αφγανών Ταλιμπάν, εάν η απελευθέρωση ανταρτών βοηθήσουν στην επίτευξη ειρήνης, αναφέρουν Πακιστανοί και Αφγανοί αξιωματούχοι.
Το Πακιστάν εξετάζει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει τον μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, τον άνδρα που υπήρξε νούμερο 2 των Αφγανών Ταλιμπάν, εάν η απελευθέρωση ανταρτών βοηθήσει στην επίτευξη ειρήνης, αναφέρουν Πακιστανοί και Αφγανοί αξιωματούχοι.
«Μετά την απελευθέρωση 13 Ταλιμπάν, το Πακιστάν υποσχέθηκε να απελευθερώσει τον Μουλά Μπαραντάρ εάν αυτές οι απελευθερώσεις αποδειχθούν αποτελεσματικές στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Αφγανιστάν που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Καμπούλ.
Το Αφγανιστάν πιέζει το Πακιστάν να απελευθερώσει τους κρατούμενους Ταλιμπάν, επιχειρηματολογώντας ότι η κίνηση αυτή θα δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις.
Εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του Μπαραντάρ θα πείσει τους Ταλιμπάν να προσέλθουν σε διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της Καμπούλ.