«Βρείτε (μου) το ελιξίριο της ζωής» λέει στους Καζάκους επιστήμονες ο πρόεδρος της χώρας
Η επιστημονική έρευνα του Καζακστάν θα πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η «αναζωογόνηση του οργανισμού, του γονιδιώματος και της παραγωγής ανθρώπινου ιστού» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ -δίνοντας ουσιαστικά μία επιστημονικοφανή περιγραφή του... ελιξιρίου της ζωής. Επρόκειτο για την τρίτη φορά σε ένα χρόνο που ο Ναζαρμπάγεφ μιλά για κάτι τέτοιο και, ίσως, όχι εντελώς άδολα: «Δώστε μου ένα ελιξίριο ενέργειας και κυβερνώ μέχρι το 2020» είχε πει, μισο-αστειευόμενος, σε αποστολή Κορεατών προ δύο μηνών.
Η επιστημονική έρευνα του Καζακστάν θα πρέπει να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η «αναζωογόνηση του οργανισμού, του γονιδιώματος και της παραγωγής ανθρώπινου ιστού» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ -δίνοντας ουσιαστικά μία επιστημονικοφανή περιγραφή του… ελιξιρίου της ζωής.
Ο Ναζαρμπάγεφ μιλούσε σε ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας στην πόλη Αστάνα. Επρόκειτο για την τρίτη φορά φέτος που ο Ναζαρμπάγεφ μιλά για κάτι τέτοιο και, ίσως, όχι εντελώς άδολα.
«Δώστε μου ένα ελιξίριο ενέργειας και κυβερνώ μέχρι το 2020» είχε πει, μισο-αστειευόμενος, σε αποστολή Κορεατών προ δύο μηνών που του ευχήθηκε μακροημέρευση και παραμονή μέχρι τότε στο αξίωμα.
Όπως σχολιάζει ο βρετανικός Guardian, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Καζάκος πρόεδρος είχε πει μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Αλμάτι ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να ερευνήσει η επιστήμη είναι «η αντιγήρανση, ή η έρευνα της επιμήκυνσης της ζωής». «Γιατί να μην αναλάβουν αυτό το έργο οι επιστήμονές μας;» είχε ρωτήσει.
Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ είναι σήμερα 72 ετών. Ανέβηκε στον προεδρικό θώκο του Καζακστάν το 1990.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρεμιέρα στο Indian Wells για τη Σάκκαρη
- Κύπρος: Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν τους καταναλωτές στα ράφια
- Από τον «Ειρηνοποιό» στην «Επιχείρηση Επική Οργή»: Ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πόλεμο
- «Ο νεότερος εαυτός μου υπήρξε κάθαρμα» – Ο «Αυθαίρετος» Χρήστος Βαλαβανίδης μέσα από τα δικά του λόγια
- Τα SOS για τα τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Οι εναλλακτικές διαδρομές
- Field Mill: Το αρχαιότερο επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου που ζει ακόμη το όνειρό του (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442