Το εργοστάσιο της Fiat στο Pomigliano d’Arco διακρίθηκε με το διεθνoύς κύρους βραβείο «Automotive Lean Production 2012- στην κατηγορία «Κατασκευαστής Πρωτότυπου Εξοπλισμού» (Οriginal Εquipment Μanufacturer).
Τα αποτελέσματα του επταετούς, πλέον, θεσμού προκύπτουν έπειτα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και τη γνωμοδότηση εξειδικευμένης κριτικής επιτροπής η οποία επιλέγει τους νικητές.
Η διαδικασία αξιολόγησης συμπεριλαμβάνει την ανάλυση του συστήματος παραγωγής σε συνδυασμό με την εφαρμογή του στο εργοστάσιο, ενώ παράλληλα ερευνά εάν τηρούνται και εφαρμόζονται συστηματικά οι προδιαγραφές του «Lean Production», ειδικότερα αυτές που αφορούν την ποιότητα, τη συντήρηση, τη διοικητική υποδομή αλλά και θέματα προσωπικού.
Στόχος των προδιαγραφών και της αξιολόγησης είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί, με αποδοτικό τρόπο, τη συνεχόμενη διαδικασία βελτίωσης και τη βέλτιστη διαχείριση των πόρων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2006, οπότε και ξεκίνησε ο συγκεκριμένος θεσμός, πάνω από 700 εργοστάσια σε περισσότερες από 15 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Ιταλίας, έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής ώστε να αποσπάσουν το διεθνούς κύρους βραβείο το οποίο συγκαταλέγεται σε ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στην Ευρώπη.
Το βραβείο για λογαριασμό της Fiat, παρέλαβε ο Sebastiano Garofalo, διευθυντής του εργοστασίου Pomigliano d’Arco, στην εκδήλωση απονομής βραβείων του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώθηκε από το περιοδικό «Automobil Produktion» και τη συμβουλευτική εταιρία Agamus Consult, στη Λειψία.