Τον κατάλογο των πολιτικών που ερευνά το ΣΔΟΕ ζητεί η επιτροπή «πόθεν έσχες»
Δύο επιστολές, μια στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και μια στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, αποστέλλει η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο αρμόδιος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Νάκος.
Δύο επιστολές, μια στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και μια στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, αποστέλλει η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο αρμόδιος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Νάκος.
Όπως είπε, «πρώτον, ζητάμε τον κατάλογο με τα πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Δηλαδή, τα πολιτικά πρόσωπα και να προταχθούν και να τελειώσουν άμεσα οι έρευνες αυτές. Δεύτερον, να μας δοθεί, ει δυνατόν, το χρονοδιάγραμμα, και τρίτον, εμείς παράλληλα θα κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια μπορούμε, σύμφωνα με την εξουσία που μας δίνει ο νόμος».
Ανέφερε ότι δεν έχει στα χέρια του ούτε επισήμως ούτε εξωδίκως λίστα με ονόματα πολιτικών.
Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των πολιτικών προσώπων, για τα οποία διενεργείται έλεγχος από το ΣΔΟΕ, ζητεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, καθώς επίσης και την ταχύτατη διενέργεια του ελέγχου.
Επισημαίνει δε, ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στον περιορισμό των φαινομένων εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις διαφθοράς όπως: η μετατροπή των μετοχών σε ονομαστικές το ίδιο και των τίτλων, ο έλεγχος στην εξαγωγή και εισαγωγή κεφαλαίων στη χώρα, η απαγόρευση των offshore εταιρειών, η κατάργηση του φορολογικού, του τραπεζικού, του εμπορικού και του επιχειρηματικού απόρρητου.
Ταυτόχρονα η ΚΟ του ΚΚΕ επαναλαμβάνει την τοποθέτησή της για ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην εκδίκαση των υποθέσεων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας