H επιχείρηση κατά των παράνομων μεταναστών θα συνεχιστεί, λέει ο Νίκος Δένδιας
Για επιχείρηση «ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας» μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο «Ξένιος Ζευς», η μαζική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών σε Αθήνα και Έβρο. Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση προσωρινού χαρακτήρα - «δεν θα διαρκέσει τρεις ημέρες όπως όλα τα θαύματα» - και ότι δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.
Για επιχείρηση «ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας» μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο «Ξένιος Ζευς», η μαζική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών σε Αθήνα και Έβρο.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι δεν πρόκειται για μία προσωρινή επιχείρηση και δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια. Δεν θα επιστρέψουμε στην χαώδη κατάσταση του Κέντρου, θα εξαλείψουμε σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό της Αθήνας, είπε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.
Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. εστιάστηκαν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, στο Σταθμό Λαρίσης, στην πλατεία Καραϊσκάκη και την οδό Μενάνδρου.
Επίσης, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα και χώρους όπου ζουν -συχνά σε πολύ κακές συνθήκες- αλλοδαποί.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην Αθήνα έγιναν 1.500 προσαγωγές και 500 συλλήψεις. Όσοι από τους συλληφθέντες βρίσκονταν παράνομα στη χώρα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα, από όπου απομακρύνθηκαν οι 200 μετανάστες που κρατούνταν εκεί.
Οι τελευταίοι οδηγήθηκαν στις Σχολές της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Επιχείρηση έγινε και στον Έβρο, όπου πρόσφατα μεταφέρθηκαν και 1.800 συνοριοφύλακες υπό το φόβο νέου κύματος μεταναστών, λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στη Συρία. Στην επιχείρηση στον Έβρο συμμετέχουν συνολικά 2.500 αστυνομικοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
- Δόρα Στράτου: Έργον Παιδείας, έργο ζωής
- Τσουκαλάς: «Καλούμε τους πολίτες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να φύγει η Δεξιά» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν υποθαλάσσια – Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442