Συνεχίστηκε και τον Μάιο η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει πτώση 2,9%, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, η οποία συνδέεται ευθέως με την απασχόληση, συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 3,1%.
Συνεχίστηκε και τον Μάιο η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει πτώση 2,9%, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών, η οποία συνδέεται ευθέως με την απασχόληση, συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 3,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 2,9% τον Μάιο 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2011, έναντι μείωσης 9,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
Σε μέσα επίπεδα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 5,6% την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2012, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2011, έναντι μείωσης 7,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
Η πτώση του γενικού δείκτη κατά 2,9% τον Μάιο οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων-λατομείων κατά 0,2%
β. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 3,1%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η πτώση στην παραγωγή δερμάτων-ειδών υπόδησης (38,4%), εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων (28,3%), μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (41,8%) και επίπλων (28,8%).
Επίσης, πτωτικά κινήθηκε η παραγωγή ποτών (4,7%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (23,2%), ειδών ένδυσης (9,2%), χαρτιού και προϊόντων από χαρτί (10,4%), βασικών μετάλλων (11,6%) και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (12,5%)
γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 4,3%, και
δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 2,3%.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας