Κοπλιμέντα Λεβ για Ιταλία και ο… πόθος του Οζίλ για το τρόπαιο
Η Εθνική Ιταλίας όπως εμφανίζεται στο EURO 2012, είναι μια ομάδα με διαφορετική... ταυτότητα απ' ό,τι στις προηγούμενες διοργανώσεις, σύμφωνα με τον Γιοακίμ Λεβ. Η κατάκτηση του τροπαίου αποκλειστικός στόχος των Γερμανών διεθνών, όπως δήλωσε στο «France Football» ο Μεσούτ Οζίλ.
Η Εθνική Ιταλίας όπως εμφανίζεται στο EURO 2012, είναι μια ομάδα με διαφορετική… ταυτότητα απ’ ό,τι στις προηγούμενες διοργανώσεις, σύμφωνα με τον Γιοακίμ Λεβ.
Ο τεχνικός της Γερμανίας τόνισε εν όψει του ημιτελικού με τους Ιταλούς ότι με τον Πραντέλι στον πάγκο τους είναι σαφώς πιο επιθετική ομάδα. «Είναι αλήθεια πως πάντα είχαμε δυσκολίες απέναντι στην Ιταλία, αλλά αυτή τη φορά όλα θα είναι διαφορετικά.
Σκεφτόμουν πως στο ισόπαλο 1-1 με την Ιταλία σε φιλική αναμέτρηση το Φεβρουάριο, καταλάβαμε πως υπάρχει μία νέα Ιταλία στον Παγκόσμιο χάρτη. Δεν έχει αρκετά κοινά με την Ιταλία του παρελθόντος. Οι Ιταλοί έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά με τον Πραντέλι στον πάγκο», είπε ο Λεβ και συνέχισε:
«Πλέον, παίζουν πιο επιθετικά από ό,τι συνηθίζει μία ομάδα της Ιταλίας. Ο Πραντέλι είχε πει πως θα επιτεθεί στο Euro και για αυτό χρειάζονται νεαροί ποδοσφαιριστές». Οζίλ: «Θέλω το EURO και την χρυσή μπάλα»
Η κατάκτηση του τροπαίου στον τελικό της ερχόμενης Κυριακής είναι ο αποκλειστικός στόχος των Γερμανών διεθνών, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό «France Football» ο Μεσούτ Οζίλ.
Τα «πάντσερ» θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό του EURO 2012 την Ιταλία και, με δεδομένο ότι παραμένουν η μόνη ομάδα στη διοργάνωση με το απόλυτο νικών σε τέσσερις αγώνες, θεωρούνται το φαβορί για την πρόκριση.
«Σκεφτόμαστε τη νίκη στον τελικό του EURO» δήλωσε με νόημα ο τουρκικής καταγωγής μεσοεπιθετικός, αναφερόμενος στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, ενώ, μιλώντας για τις προσωπικές φιλοδοξίες του, πρόσθεσε:
«Η χρυσή μπάλα είναι ένας από τους μεγάλους στόχους που έχω θέσει στην καριέρα μου. Πρόκειται για μία διάκριση που προσδίδει μεγάλο κύρος. Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Είμαι σε καλό δρόμο, υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά έχω χρόνο μπροστά μου».
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας