Να ακολουθήσει το παράδειγμα του 1953 καλεί τη Γερμανία για την Ελλάδα ο Τζ. Τρεμόντι
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, πρέπει να αναθεωρηθούν οι συνθήκες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει ότι είχαν κάνει και οι άλλες χώρες για τη Γερμανία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1953 με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους της.
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, πρέπει να αναθεωρηθούν οι συνθήκες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει ότι είχαν κάνει και οι άλλες χώρες για τη Γερμανία μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1953 με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους της.
«Η αντίθεσή μου στην έξοδο της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οφείλεται τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε οικονομικούς λόγους» τόνισε.
«Το ερώτημα, βέβαια, το πρόβλημα προς επίλυση που πρέπει να τεθεί, είναι ποιος θα πληρώσει το χρέος αυτό; Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Ποια μπορεί να είναι η τυχόν στάση που θα ακολουθήσουν άλλες χώρες; Ουδείς το γνωρίζει με βεβαιότητα», συμπλήρωσε και κατέληξε:
«Το 1953, η Ελλάδα, μαζί με όλες τις άλλες χώρες, υπέγραψε τη συνθήκη αναδιάρθρωσης του γερμανικού χρέους. Τι άλλαξε από τότε; Ο καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, έλεγε ότι πρώτα έρχεται η Ευρώπη και ύστερα η Γερμανία. Πρώτα η Ένωση και ύστερα το κράτος έθνος. Αυτή η λογική, ίσως, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σήμερα, με χρήσιμο τρόπο και για την Ελλάδα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442