Επαναφέρει η ΝΔ τη σύσταση Εξεταστικής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο πρώτο μνημόνιο
Το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο πρώτο μνημόνιο, επανέφερε την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης, αναφορικά με το έλλειμμα του 2009. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του κ. Κοντοπυράκη επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΝΔ πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα.
Το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο πρώτο μνημόνιο, επανέφερε την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μ. Κοντοπυράκης, αναφορικά με το έλλειμμα του 2009. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του κ. Κοντοπυράκη επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΝΔ πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα.
«Μιας ώρας υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς καν να έχει δει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, δήλωνε ότι θα τα αλλάξει και εξέταζε εντελώς διαφορετικά σενάρια. Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ‘φούσκωσε’ σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, σημειώνοντας:
«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Η συγκρότηση, αμέσως μετά τις εκλογές -όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- μιας και μόνο Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία να διερευνήσει το ‘πώς φτάσαμε στο μνημόνιο’, είναι επιβεβλημένη».
«Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πάρει, άμεσα, ξεκάθαρη θέση. Το γεγονός ότι αναδεικνύεται, σήμερα, παγκόσμια ημέρα του Αλτσχάιμερ, ας μη νομίσει ότι επηρεάζει τη μνήμη και την κρίση του λαού» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Καρέτσα – Ο Λουίς Ενρίκε παρακολουθεί στενά την περίπτωση του»
- Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα ευρήματα που «έδεσαν» την υπόθεση
- Στεγαστική κρίση: Τα… «άσφαιρα» μέτρα, η φωτιά στα υλικά και τα σπίτια που μίκρυναν – Ο Γολγοθάς ενός ενοικιαστή
- Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, λόγω απεργίας του Σ.Ε.Η
- Εφιαλτική νύχτα των Χριστουγέννων για μια γυναίκα στην Αταλάντη – Σκύλος τη δάγκωσε και της έκοψε δύο δάχτυλα
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/golden-visa-768x516-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ot_golden_visa24_1-1200x703-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442