Εκδήλωση για τον αυτισμό και το σύνδρομο Asperger
Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού διοργανώνουν την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στις 19:30 μ. μ., εκδήλωση για τον Αυτισμό και το Σύνδρομο Asperger.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (Δρόση 2 και Δροσίνη, Πλατεία Σολωμού Ψυχικό, τηλ. 210-6745135) και στόχο έχει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι γνωρίζουμε για τον αυτισμό και το σύνδρομο Αsperger; ή Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από τις σοβαρές αυτές νεύρο-ψυχιατρικές διαταραχές.
Ελάτε να ενημερωθούμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πάσχοντα άτομα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Την εκδήλωσή μας θα προλογίσει και θα συντονίσει η Σοφία Μπονάνου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
- Σοφία Μπονάνου, Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Π.Α.Α.: 10′ (εισαγωγή)
- Γεώργιος Καραντάνος, Ψυχίατρος: 30′ (εισήγηση για ιατρικά θέματα – ερωτήσεις)
- Μαρίτσα Καμπούρογλου, Λογοπεδικός: 25′ (εισήγηση για εκπαιδευτικά θέματα – ερωτήσεις)
- Φωτεινή Κρυονερίτη, αδελφή ενήλικα με αυτισμό: 10′ (βιωματική μαρτυρία)
Θα προβληθεί βίντεο από το Κέντρο Ημέρας για άτομα με αυτισμό Σείριος ή/και ντοκυμαντέρ (διάρκειας 10′ ή παραπάνω, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο).
health.in.gr
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Καρέτσα – Ο Λουίς Ενρίκε παρακολουθεί στενά την περίπτωση του»
- Προθεσμία για την Τρίτη πήρε ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου – Τα ευρήματα που «έδεσαν» την υπόθεση
- Στεγαστική κρίση: Τα… «άσφαιρα» μέτρα, η φωτιά στα υλικά και τα σπίτια που μίκρυναν – Ο Γολγοθάς ενός ενοικιαστή
- Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, λόγω απεργίας του Σ.Ε.Η
- Εφιαλτική νύχτα των Χριστουγέννων για μια γυναίκα στην Αταλάντη – Σκύλος τη δάγκωσε και της έκοψε δύο δάχτυλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442