Την άμεση ανάγκη για αναπτυξιακά μέτρα επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς
Πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας συζήτησε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. «Οι εκλογές που έρχονται θα φέρουν την ελπίδα στους Έλληνες» τόνισε
Πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας συζήτησε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. «Οι εκλογές που έρχονται θα φέρουν την ελπίδα στους Έλληνες» τόνισε.
Ο κ.Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς, «χωρίς ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο».
Ειδικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν η ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η δημιουργία μιας ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας, η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και η απεμπλοκή μεγάλων έργων υποδομής.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς, όπως τόνισε «οι πολίτες δοκιμάζονται με πρωτοφανή σκληρότητα» και υπογράμμισε ότι το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο δυνατό «ώστε να περάσουμε από το φόβο για τα χειρότερα στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς».
Τόσο στη Σύνοδο του ΕΛΚ όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του, ο Αντ.Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους που έχει συμφωνήσει και έχει ψηφίσει. Όσον αφορά τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ), να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
Πρότεινε, ακόμη, να απεμπλακούν τα μεγάλα έργα υποδομής και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Στη συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, ο Αντ.Σαμαράς υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών «ώστε να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στη χώρα», υποστηρίζοντας πως στην αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων.
Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και ο Αντ.Σαμαράς τόνισε ότι πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα. Όπως είπε, έκανε μια σύντομη ανάλυση της κατάστασης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας, πέρα από την οικονομική πλευρά της κρίσης και την ανθρώπινη πλευρά, καθώς «δοκιμάζονται με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή».
Ο Αντ.Σαμαράς τόνισε την ανάγκη να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα, «ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, π πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στη Γερμανίδα Καγκελάριο το θέμα της κήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που αποτελεί πηγή ενέργειας για την Ελλάδα και μπορεί να φέρει έσοδα στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442