Διεθνής διάσκεψη για το μέλλον της Σομαλίας στο Λονδίνο
Διεθνής διάσκεψη για τη Σομαλία πραγματοποιείται την Πέμπτη στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 40 χώρες. Το μέλλον της χώρας, η απειλή της πειρατείας και της τρομοκρατίας είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάσκεψη.
Διεθνής διάσκεψη για τη Σομαλία πραγματοποιείται την Πέμπτη στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 40 χώρες. Το μέλλον της χώρας, η απειλή της πειρατείας και της τρομοκρατίας είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάσκεψη.
Εκτός από την αντιπροσωπεία της Σομαλίας, στη διάσκεψη αυτή θα λάβουν μέρος χώρες της περιοχής, καθώς επίσης ευρωπαϊκές και αραβικές.
Αντιπροσώπους θα στείλουν, επίσης, ΕΕ, Αφρικανική Ένωση και Αραβικός Σύνδεσμος.
Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν.
Οι ηγέτες αναμένεται να συμφωνήσουν να δοθούν χρήματα για νοσοκομεία, σχολεία και την αστυνομία.
Η Σομαλία, μια από τις πιο φτωχές χώρες της Αφρικής, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια πολιτική κρίση, ένοπλες συγκρούσεις και πείνα, καθώς επίσης προβλήματα με τους πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό και με τους ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.
Σύμφωνα με τη διεθνή κοινότητα, τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.
Την Τετάρτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία από 5.000 σε 17.000. Συμφωνήθηκε, επίσης, να δοθούν και άλλα χρήματα για την αποστολή και να επεκταθεί η εντολή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442