Καθησυχαστική η Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής του Μεξικό για τα εμφυτεύματα σιλικόνης της PIP
Περίπου 4.500 εμφυτεύματα σιλικόνης της γαλλικής εταιρίας Poly Implant Prothese (PIP) έχουν τοποθετηθεί στο Μεξικό τα τελευταία 16 χρόνια, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα σοβαρά προβλήματα, ανακοίνωσε η Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής της χώρας.
«Υπολογίσαμε ότι έχουν τοποθετηθεί περίπου 4.500 εμφυτεύματα της PIP και μέχρι τώρα δεν έχει καταγγελθεί θάνατος, περίπτωση καρκίνου ή μόλυνσης ανάμεσα στις ασθενείς», τόνισε ο πρόεδρος της Εταιρείας Αλεχάντρο Ντουάρτε.
Τα εμφυτεύματα αυτά είναι «καλής ποιότητας και σε λογική τιμή» και τα χρησιμοποιούσαμε στο Μεξικό από το 1994 ως το 2010, διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως η εταιρεία σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας κάλεσε τις γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα PIP να υποβληθούν σε εξετάσεις, χωρίς όμως να πανικοβάλλονται.
«Γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του προβλήματος και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τις γυναίκες, αλλά δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τη στάση άλλων χωρών όπως η Γαλλία και η Βενεζουέλα», υπογράμμισε.
«Αν τα εμφυτεύματα είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει ανάγκη να αφαιρεθούν όπως απαιτούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Δρ Ντουάρτε.
Σύμφωνα με την Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής, 60.000 ως 70.000 επεμβάσεις τοποθέτησης εμφυτευμάτων σιλικόνης πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Μεξικό.
ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνταγές: Δύο σούπες για το κρύο του χειμώνα
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442