Συναντήσεις με το Ρώσο και τον Κινέζο πρόεδρο θα έχει ο Ομπάμα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο σε χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Κίνα και την Ρωσία, Χου Ζιντάο και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο περιθώριο της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC), που θα διεξαχθεί στη Χαβάη, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να συναντηθεί το Σάββατο σε χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Κίνα και την Ρωσία, Χου Ζιντάο και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο περιθώριο της συνόδου του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC), που θα διεξαχθεί στη Χαβάη, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει την ίδια ημέρα και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Αντικείμενο των συνομιλιών, κατά το Λευκό Οίκο, θα είναι οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού, καθώς άλλωστε η Σύνοδος έχει οικονομικό περιεχόμενο.
Την επόμενη εβδομάδα, με την ευκαιρία της συνόδου της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στο Μπαλί στις 17-19 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμόχαν Σινγκ.
Ακόμη, θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο και την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας – Εντοπίστηκε γυναίκα με ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ
- Τουρκία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες σε μάχη με τζιχαντιστές του ΙΚ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442