H ψηφοφορία στην Ιταλία «έκοψε τα φτερά» των ευρωπαϊκών αγορών
Την ισχυρή άνοδο των πρώτων ωρών της συνεδρίασης ανέκοψε η ψηφοφορία στο ιταλικό Κοινοβούλιο, από την οποία πέρασε μεν ο προϋπολογισμός αλλά επιβεβαιώθηκε πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εν αναμονή των εξελίξεων, οι ευρωπαϊκές μετοχές αλλά και η ισοτιμία του ευρώ βρέθηκαν να καταγράφουν ηπιότερη ενίσχυση λίγο πριν το κλείσιμο.
Την ισχυρή άνοδο των πρώτων ωρών της συνεδρίασης ανέκοψε η ψηφοφορία στο ιταλικό Κοινοβούλιο, από την οποία πέρασε μεν ο προϋπολογισμός αλλά επιβεβαιώθηκε πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων, οι ευρωπαϊκές μετοχές αλλά και η ισοτιμία του ευρώ βρέθηκαν να καταγράφουν ηπιότερη ενίσχυση λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, καθώς η έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται παράγοντας -έστω και βραχυπρόθεσμης- αβεβαιότητας.
«Αυτό είναι αρνητικό για το κλίμα στην Ευρώπη γιατί αυξάνει και διατηρεί την βραχυπρόθεσμη ανησυχία στις αγορές» σχολίασε ενδεικτικά στο Reuters αναλυτής της Brown Brothers Harriman.
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχυόταν μετά τις 18:00 κατά 0,1% -έχοντας φτάσει, πριν την ψηφοφορία στη Ρώμη, να ενισχύεται κατά 0,4%.
Ανάλογη ήταν η εικόνα και στους δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να περιορίζει την άνοδο του κλείνοντας στο 0,55%, τον CAC40 στο Παρίσι να ενισχύεται κατά 1,27%. Ο FTSE100 έκλεισε στο Λονδίνο με άνοδο 1,02%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας
- Economist: «Σκαρφαλώνοντας» τη λίστα με την «οικονομία της χρονιάς» – Η πρωταθλήτρια, οι χαμένοι και η θέση της Ελλάδας
- A.I. Βασίλης; Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς οι αγοραστές στρέφονται στα chatbots
- Γερμανία: Γιατί ο κολοσσιαίος επανεξοπλισμός της τρομάζει γεωπολιτικούς αναλυτές
- Oι αγροτικές κινητοποιήσεις στα διεθνή ΜΜΕ: «Στριμωγμένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442