Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
MotoGP Αυστραλίας 2011: Πρώτη πράξη τίτλου για τον Casey Stoner

MotoGP Αυστραλίας 2011: Πρώτη πράξη τίτλου για τον Casey Stoner

Ο Αυστραλός έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει το φετινό πρωτάθλημα μέσα στην πατρίδα του και την ημέρα των 26ων γενεθλίων του, αλλά ο ίδιος θεωρεί απίθανο να γίνει πρωταθλητής στο Phillip Island διότι χρειάζεται δέκα περισσότερους βαθμούς από τον Jorge Lorenzo.

Ο Casey Stoner έχει την πρώτη φετινή του ευκαιρία, στο MotoGP Αυστραλίας την Κυριακή (16/10), να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Αν συμβεί αυτό, θα πανηγυρίσει το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του -μετά το 2007- μέσα στη χώρα του και ανήμερα των 26ων του γενεθλίων!

Ωστόσο, ο Αυστραλός εκτιμά ότι οι ελπίδες του να τα καταφέρει στο Phillip Island είναι μηδαμινές, καθώς για να το πετύχει πρέπει όχι μόνο να κερδίσει, αλλά και ο μοναδικός του αντίπαλος, Jorge Lorenzo (Yamaha), να είναι 4ος και κάτω. Συνολικά, ο C. Stoner χρειάζεται δέκα βαθμούς παραπάνω από τον Ισπανό.

«Οι ελπίδες μου να κατακτήσω το πρωτάθλημα αυτό το τριήμερο είναι σχεδόν μηδαμινές. Πρέπει ο Jorge να τερματίσει 4ος και κάτω κι εγώ να προσπαθήσω να κερδίσω», είπε ο Αυστραλός – ο οποίος, πάντως, έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια (με τη Ducati) στην πατρίδα του.

Ο 26χρονος συνέχισε: «Για μένα το σημαντικότερο είναι να κερδίσω. Είναι ένας αγώνας και θέλω τη νίκη. Ήθελα να είχα κερδίσει και στην Ιαπωνία, στον προηγούμενο αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερα. Θα προσπαθήσω εδώ να επιστρέψω στις νίκες.

Πάντα ανυπομονώ για αυτό το Grand Prix. Είναι η πρώτη μας φορά εδώ με τη Honda και θα δούμε τι θα κάνουμε. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήμασταν πολύ επιτυχημένοι. Πιστεύω ότι η μοτοσικλέτα μπορεί να αποδώσει καλά εδώ και ελπίζω να τα πάμε καλά».

Από την πλευρά του, ο J. Lorenzo είπε: «Φυσικά θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους για να εμποδίσουμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τον Casey να πάρει τον τίτλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μαχόμαστε για τη νίκη σε κάθε αγώνα και αυτό θα είναι δύσκολο – ειδικά φέτος, είναι δυσκολότερο από ποτέ. Αλλά θα προσπαθήσουμε.

Η πίστα του Phillip Island είναι μια από τις αγαπημένες μου και ίσως η πιο όμορφη από όσες αγωνιζόμαστε. Μετά τον αγώνα στην Ιαπωνία, όπου είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα, είμαστε αποφασισμένοι να ανέβουμε ξανά στο βάθρο. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, διότι ο Casey συνήθως είναι αόρατος στην πίστα της χώρας του», κατέληξε.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο