Δύο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με αφορμή την ψηφοφορία για το τέλος ακινήτων
Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, λόγω δύο παράλληλων συγκεντρώσεων από τους «Αγανακτισμένους» και τους ειδικούς φρουρούς, την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του ειδικού τέλους στα ακίνητα. Οι φρουροί γύρω στις οκτώ αποχώρησαν.
Κλειστή είναι αυτή τη στιγμή η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, λόγω δύο παράλληλων συγκεντρώσεων από τους «Αγανακτισμένους» και τους ειδικούς φρουρούς, την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
Ένστολοι από όλη την Ελλάδα διαμαρτύρονται, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό με βασικά αιτήματα να αρθούν οι κρατήσεις που τους έχουν επιβληθεί και το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, ενώ ζητούν τον «καθορισμό κατώτατου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού», αλλά και την αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων των ένστολων, μέχρι του σημείου που θα θεωρηθεί ασφαλές για αυτούς.
Αφού κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν γύρω στις οκτώ.
Η Αμαλίας παραμένει κλειστή από το ύψος της Ξενοφώντος, καθώς οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποιούν συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της πλατείας Συντάγματος, ενώ η Β.Σοφίας είναι κλειστή από το Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα καθώς οι ειδικοί φρουροί έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος των λουλουδάδικων.
Κλειστή είναι επίσης η Ακαδημίας από Κανάρη και η Πανεπιστημίου.
Ο γνωστός «φράκτης» που χρησιμοποίησε η αστυνομία σε παλαιότερες ψηφοφορίες στη Βουλή, αλλά και στη ΔΕΘ, έχει τοποθετηθεί στην οδό Ακαδημίας.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση ανάμεσα σε «Αγανακτισμένους» και εκπροσώπους των ειδικών φρουρών, με αποτέλεσμα να επέμβουν τα ΜΑΤ προκειμένου να κρατήσουν τους «Αγανακτισμένους» σε απόσταση ασφαλείας από τους ένστολους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας