Βραβείο στο «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια»
Με το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ τιμήθηκε η συμπαραγωγή της ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία Νίκου Μεγγρέλη, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην πόλη Καζάν της Ρωσίας, από τις 6 έως και τις 11/9. Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ και απέσπασε την ανώτερη διάκριση, ανάμεσα σε άλλες 80 ταινίες από 28 χώρες. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στους άδικους […]
Στo ντοκιμαντέρ καταδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μπους χειραγώγησε μέρος των Μέσων Ενημέρωσης, ώστε να πείσει την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα του πολέμου.
Ωστόσο, παρά τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τις εμπόλεμες πλευρές και από τους τρομοκράτες και παρά την μεγάλη προσπάθεια για παραπληροφόρηση, η αλήθεια κατάφερε να γίνει γνωστή πολλές φορές με τη δημοσιογραφική αυτοθυσία.
Για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια έρευνας και γυρισμάτων στο Ιράκ, στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, την Ισπανία, την Ουκρανία, το Κατάρ, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. Στην ταινία περιλαμβάνεται και αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, χάρη στην προσφορά πολλών τοπικών τηλεοπτικών δικτύων, αλλά και διεθνών οργανισμών, όπως το Reuters, το Al Jazeera κ.α.
Το ντοκιμαντέρ συνεχίζει να προβάλλεται σε διεθνείς κινηματογραφικές συναντήσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442