Στην Αναστασία Δούκα το βραβείο ΔΕΣΤΕ
Στην Αναστασία Δούκα απονεμήθηκε το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου και φιλοξενείται η έκθεση των έξι υποψηφίων καλλιτεχνών.
Στην Αναστασία Δούκα απονεμήθηκε το φετινό βραβείο ΔΕΣΤΕ σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου και φιλοξενείται η έκθεση των έξι υποψηφίων καλλιτεχνών.
Σε ανακοίνωσή της η κριτική επιτροπή αναφέρει: «Το φετινό Βραβείο ΔΕΣΤΕ περιλαμβάνει μια δυναμική και ιδιαίτερα ποικιλόμορφη ομάδα καλλιτεχνών, των οποίων οι προβληματισμοί καλύπτουν το ατομικό και το συλλογικό, ενώ τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι εξίσου ποικίλα. Οι συζητήσεις μας με τους καλλιτέχνες ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές και τους ευχαριστούμε για τις διορατικές τους επισημάνσεις».
«Κατόπιν προσεκτικής μελέτης και μακράς συζήτησης, το φετινό Βραβείο ΔΕΣΤΕ απονέμεται στην Αναστασία Δούκα για το συνολικό έργο της.
» Τα γλυπτά και οι εγκαταστάσεις της Δούκα αντλούν στοιχεία από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής, των βιομηχανικών προϊόντων και κάθε μοντέλου γνώσης ή αναμετάδοσης πληροφορίας, τα οποία η καλλιτέχνις αναπτύσσει εκ νέου αποκαλύπτοντας ανεξαρτησία πνεύματος».
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ.
Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 με στόχο να αναδείξει το έργο της ανερχόμενης γενιάς των καλλιτεχνών και απονέμεται κάθε δύο χρόνια.
Την επιτροπή του Βραβείου ΔΕΣΤΕ αποτελούσαν οι: Δάκης Ιωάννου, πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Μαντλίν Γκρίνστεν, διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο, Κάσπερ Κένινγκ, διευθυντής του Μουσείου Λούντβιχ Κολν, Τζέσικα Μόργκαν επιμελήτρια της Tate Modern του Λονδίνου, Σάρα Θόρντον, δημοσιογράφος, Άντρο Γουέκουα, εικαστικός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της – «Ουδένα απειλεί»
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Καρέτσα – Ο Λουίς Ενρίκε παρακολουθεί στενά την περίπτωση του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442