Στις 15 Σεπτεμβρίου η λίστα φαρμάκων που θα καλύπτουν τα Ταμεία
Στις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η θετική λίστα φαρμάκων -τα σκευάσματα δηλαδή που θα καλύπτουν τα Ταμεία. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ των υπουργών Υγείας Ανδρ.Λοβέρδου και Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνη.
Στις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η θετική λίστα φαρμάκων -τα σκευάσματα δηλαδή που θα καλύπτουν τα Ταμεία. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, μεταξύ των υπουργών Υγείας Ανδρ.Λοβέρδου και Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε το πρωί, σχετικά, τους επικεφαλής της τρόικας, κατά την 45 λεπτών συνάντηση που είχε μαζί τους. Ο υπουργός φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι η θετική λίστα θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας με σημαντικά οφέλη από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η συνάντηση ήταν ικανοποιητική. Διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω υπουργείο βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και στόχων. Το οικονομικό αποτέλεσμα των Νοσοκομείων -σημειώνουν- δείχνει ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 300 εκατ. ευρώ για το 2011 έχει επιτευχθεί.
Θετικές ήταν και οι εκτιμήσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές (συνένωση Νοσοκομείων, λειτουργία Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, πολιτική φαρμάκου).
Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η συνολική οικονομική επίδοση του συστήματος κρίνεται θετικά, αν ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι φέτος το ΕΣΥ, με το 80% του προϋπολογισμού του 2009, εξυπηρετεί 30% περισσότερα περιστατικά σε σχέση το 2009.
Ο κ. Λοβέρδος μετά τον απολογισμό πεπραγμένων ενημέρωσε τους εκπροσώπους της τρόικας για επιπλέον πολιτικές του υπουργείου Υγείας πέραν όσων απορρέουν από τη συμφωνία.
Ειδικότερα ανέλυσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τα τρία ειδικού καθεστώτος νοσοκομεία (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Ερρίκος Ντυνάν, Παπαγεωργίου), καθώς και την κλινική του Ολυμπιακού Χωριού, ως πρότυπα διοίκησης και λειτουργίας, αρχής γενομένης με τη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ.
Πρόσθεσε ότι σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώνει στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη των δυνάμεων των προνοιακών ιδρυμάτων, με τη μείωσή τους σε 39 από 100 που είναι σήμερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές
- Libertadores και Μέσι στο ίδιο όνειρο της Ίντερ Μαϊάμι για το 2026
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Σοκαριστικά βίντεο από την τραγωδία με τους 24 νεκρούς – «Σαν σεισμός να χτύπησε το τρένο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442