Δεκάδες επιστολές του Τζον Λένον στο φως της δημοσιότητας
Περισσότερες από 250 επιστολές και κάρτες που έστειλε ο τραγουδιστής των Μπιτλς, Τζον Λένον, στους φίλους και στην οικογένειά του θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά. «Δεν υπάρχουν δραματικές αποκαλύψεις» λέει ο συγγραφέας Χάντερ Ντέιβις, αλλά τονίζει ότι τα γράμματα παρουσιάζουν μια «βασανισμένη ψυχή».
Περισσότερες από 250 επιστολές και κάρτες που έστειλε ο τραγουδιστής των Μπιτλς, Τζον Λένον, στους φίλους και στην οικογένειά του θα δημοσιευτούν για πρώτη φορά.
«Δεν υπάρχουν δραματικές αποκαλύψεις» λέει ο συγγραφέας Χάντερ Ντέιβις, αλλά τονίζει ότι τα γράμματα παρουσιάζουν μια «βασανισμένη ψυχή».
«Τον βλέπεις να είναι αστείος, τον βλέπεις να επιδεικνύεται, τον βλέπεις να έχει κατάθλιψη, τον βλέπεις σε διαφορετικά στάδια» λέει ο Χάντερ Ντέιβις, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τις επιστολές του διάσημου τραγουδιστή.
Ο συγγραφέας ανακάλυψε αυτές τις επιστολές σε δημοπρασίες, ενώ συγγενείς, μέλη του στενότερου κύκλου των Μπιτλς, έμποροι αναμνηστικών και συλλέκτες του έδωσαν πρόσβαση στις επιστολές του Τζον Λένον.
Είναι η πρώτη φορά που η σύζυγος του διάσημου «Σκαθαριού», Γιόκο Όνο έδωσε την έγκρισή της να δημοσιοποιηθούν οι ιδιωτικές επιστολές του Τζ.Λένον.
«Η πρώτη του αντίδραση σε οποιοδήποτε συναίσθημα, είτε ήταν θυμός ή κατάπληξη ή μίσος, δεν ήταν να πάει στο πιάνο ή στην κιθάρα» είπε ο Χ.Ντέιβις σε ετήσιο συνέδριο για τους Μπιτλς στο Λίβερπουλ.
«Ήταν πολύ πιθανό να πιάσει ένα στυλό και να το γράψει. Και έγραφε τόσο διασκεδαστικές επιστολές!» προσθέτει.
«Όταν έγραφε ένα γράμμα ή μια κάρτα σε κάποιον, θεωρούσε πρόκληση να γράψει κάτι μοναδικό γι’αυτούς, να τους διασκεδάσει και να ανταποκριθεί στο χιούμορ (του παραλήπτη)» λέει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)








































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442