Να καταστρέψουν τον τάφο του Ρούντολφ Ες αποφάσισαν οι αρχές της πόλης όπου ήταν θαμμένος
Οι Αρχές της βαυαρικής πόλης, όπου βρισκόταν ο τάφος του Ρούντολφ Ες, του διαβόητου συνεργάτη του Χίτλερ, αποφάσισαν να καταστρέψουν το μνήμα του, για να σταματήσουν τις συναντήσεις ομάδων νεοναζί στο σημείο.
Οι Αρχές της βαυαρικής πόλης, όπου βρισκόταν ο τάφος του Ρούντολφ Ες, του διαβόητου συνεργάτη του Χίτλερ, αποφάσισαν να καταστρέψουν το μνήμα του, για να σταματήσουν τις συναντήσεις ομάδων νεοναζί στο σημείο.
Ο τάφος καταστράφηκε περίπου 24 χρόνια μετά το θάνατό του Ες.
Η εκταφή των λειψάνων έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα μέσα ενημέρωσης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόλαντ Σέφελ, αντιδήμαρχος της πόλης Βουνζίντελ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της Suddeutsche Zeitung.
«Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να πάψει να υπάρχει πάνω από την πόλη το καφέ φάντασμα» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο χρώμα των ναζί και των νεοναζί.
Η προτεσταντική ενορία της πόλης Βουνζίντελ, στην οποία κατοικούν περίπου 10.000 άνθρωποι και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο για τον οικογενειακό τάφο, όπου είχε κηδευτεί ο Ρούντολφ Ες, ώστε να εμποδίσει τις συγκεντρώσεις νεοναζί που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην επέτειο της αυτοκτονίας του, στις 17 Αυγούστου 1987.
Οι κληρονόμοι του Ρ.Ες αποφάσισαν τα λείψανά του να αποτεφρωθούν και οι στάχτες να ριχτούν στη θάλασσα, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Νάξος στους πιο μαγευτικούς ηλιόλουστους προορισμούς της Ευρώπης για τους Ιρλανδούς
- Στα ύψη οι τιμές των οπωροκηπευτικών εξαιτίας των ακριβών καυσίμων
- O Πασκουάλ πήρε θέση για τα σενάρια μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα
- Νέα Υόρκη: Έκλεισε το αεροδρόμιο LaGuardia μετά την σύγκρουση αεροσκάφους της AiR Canada με όχημα εδάφους
- «Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]
- Νέα ανατροπή στην υπόθεση Γκριεζμάν – Φεύγει από την Ατλέτικο και πάει MLS
- Πάσχα στο Amirandes: Μια αυθεντική κρητική εμπειρία στο εμβληματικό resort της Grecotel
- Αποστροφή ή σαγήνη; Prada και Τζόρνταν Γούλφσον προβοκάρουν τη μόδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)
















![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442