Έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ανάπτυξης θα ζητήσει ο Μ. Χρυσοχοΐδης από την ΕΕ
Στις Βρυξέλλες θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, όπως είπε την Τρίτη στη Βουλή, ώστε να ζητήσει ένα έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Στήριξης, του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο υπουργός προανήγγειλε την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ ώστε να γίνει πιο ευέλεκτο και πιο γρήγορο.
Στις Βρυξέλλες θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, όπως είπε την Τρίτη στη Βουλή, ώστε να ζητήσει ένα έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη μέσω του Ταμείου Στήριξης, του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Ο υπουργός προανήγγειλε την αναδιάρθρωση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) ώστε «να γίνει πιο ευέλικτο και πιο γρήγορο»
Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία Δημόσιας Επενδυτικής Τράπεζας για να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα τραπεζική ρευστότητα με μικρή συμμετοχή του Δημοσίου και μεγαλύτερη των ιδιωτών, οι οποίοι θα έχουν και την εποπτεία.
Τέλος, εξήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τις ναυτιλιακές επενδύσεις.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.