Αφαντες οι αλατιέρες από τα τραπέζια των εστιατορίων του Μπουένος Αϊρες
Χωρίς αλατιέρες θα στρώνονται στο εξής τα τραπέζια των εστιατορίων του Μπουένος Αϊρες στην Αργεντινή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υπερκατανάλωσης αλατιού, που έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντινούς να πάσχουν από υπέρταση. Σε περίπτωση, πάντως, που ο πελάτης ζητήσει αλάτι, το προσωπικό θα τον προτρέπει πρώτα να δοκιμάσει την επιλογή του σεφ.
Χωρίς αλατιέρες θα στρώνονται στο εξής τα τραπέζια των εστιατορίων του Μπουένος Αϊρες στην Αργεντινή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υπερκατανάλωσης αλατιού, που έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντινούς να πάσχουν από υπέρταση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3,7 εκατομμύρια κάτοικοι του Μπουένος Αϊρες, σχεδόν το 25% του συνολικού πληθυσμού, πάσχουν από υπέρταση.
Βάσει των στοιχείων αυτών, κάθε Αργεντινός κατά μέσο όρο καταναλώνει 13 γραμμάρια αλάτι καθημερινά, την ώρα που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ανώτατο όριο είναι πέντε γραμμάρια.
Έτσι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερκατανάλωση αλατιού, το υπουργείο Υγείας της χώρας κατέληξε σε συμφωνία με τους εστιάτορες και τους ξενοδόχους να αφαιρέσουν τις αλατιέρες από τα τραπέζια.
Σε περίπτωση, πάντως, που οι πελάτες ζητούν αλάτι, το προσωπικό θα τους φέρνει, αρκεί πρώτα να έχουν δοκιμάσει το φαγητό τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: «Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε νέα ηγεσία στο Ιράν»
- Εκπνέει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων – Τι να κάνετε
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
- Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Τέταρτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» οι «κόκκινοι», νίκη… Ευρώπης η Τσέλσι (2-0)
- Άγιος Παντελεήμονας: Έκρυβαν ναρκωτικά σε υδρορροή της εκκλησίας και τα διακινούσαν
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ λόγω της διαμάχης για τη Γροιλανδία – Μπορεί να το κάνει;
- Σούπερ μάρκετ: Έρχονται εξαγορές και επενδύσεις την επόμενη διετία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Γροιλανδία: Τι θα κληρονομήσει ο Τραμπ σε περίπτωση απόκτησής της [χάρτης]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_greenland_panama-2-300x300.png)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442