Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Βασίλης Αγροκώστας

Ο Βασίλης Αγροκώστας είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος πτυχίου αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, διπλώματος κλασικής κιθάρας και βυζαντινής μουσικής. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου όπου διδάσκει βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική. Ως τραγουδιστής έχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία με συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό […]

Ο Βασίλης Αγροκώστας είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος πτυχίου αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, διπλώματος κλασικής κιθάρας και βυζαντινής μουσικής. Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου όπου διδάσκει βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική.

Ως τραγουδιστής έχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία με συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ερμηνεύοντας τραγούδια τόσο του έντεχνου-λαϊκού όσο και του παραδοσιακού ρεπερτορίου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα: «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη και «Η Εποχή της Μελισσάνθης» του Μ. Χατζιδάκι (στο πλευρό του Γ. Νταλάρα και της Μ. Φαραντούρη, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου), «Τριαντάφυλλα στο χιόνι» του Δημήτρη Μαραγκόπουλου (σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου), «Στιχηρόν» του Θ. Καραθόδωρου (παγκόσμια πρώτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χριστοδούλου, 2009), τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης «Η τελευταία μαύρη γάτα» του Ευγένιου Τριβιζά (σε μουσική Σ. Γυφτάκη και καλλιτεχνική επιμέλεια της Ιουλίτας Ηλιοπούλου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου 2009), τραγούδια από τη «Ρωμαϊκή Αγορά» του Μ. Χατζιδάκι (με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ι. Μπαλτσαβιά), «Εισάκουσόν μου» για ψάλτη, λύρα κι έγχορδα ( σε πρώτη εκτέλεση, στο 9ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά), «Δυτικά του Τόκυο» του Δ. Μαραγκόπουλου (ως σολίστ στη λύρα και στη φλογέρα, ΜΜΑ 2009, στο πλαίσιο της Ιαπωνικής Εβδομάδας), σμυρνέικα και ρεμπέτικα τραγούδια με τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου κ.ά.

Έχει επίσης συμμετάσχει ως ηθοποιός, τραγουδιστής και εκτελεστής παραδοσιακών μουσικών οργάνων (πολίτικη λύρα, νησιώτικη λύρα, φλογέρα, λαϊκή κιθάρα) στην παράσταση – παραμύθι «Ο Γιαννάκης, ο γιός της ορφανής» σε παραστάσεις που δόθηκαν για παιδιά του Δημοτικού.

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024