«Δεν είναι λύση η αναδιάρθρωση» λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, λέγοντας πως δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επιθυμητή και θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε. «Αυτό που χρειάζεται είναι τολμηρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα», είπε ο Γ.Προβόπουλος.
Η αναδιάρθρωση χρέους δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας. Αυτό δήλωσε κατηγορηματικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones την Πέμπτη.
O ίδιος υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επιθυμητή, καθώς θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα προσπαθούσε να λύσει: «Αυτό που χρειάζεται είναι να παρθούν τολμηρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και να υπερακοντιστούν οι στόχοι» είπε τόνισε ο κ. Προβόπουλος.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο οποίο και ο ίδιος συμμετέχει, διευκρίνισε ότι δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την αρχή μιας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ενώ η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.
Όσον αφορά τις τράπεζες, τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει πώς θα μειώσει την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότησή της. Τόνισε όμως ότι οι ελληνικές τράπεζες εισήλθαν στην κρίση με υγιή μεγέθη και παρά τις δυσμενείς εξελίξεις, συνεχίζουν να έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
- Το τέλος της καπνοδόχου; «Στοπ» σε τζάκια και ξυλόσομπες βάζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις
- Από εικοσάρηδες μέχρι θαυμαστές με Πι αποχαιρετούν τον θρύλο Bob Weir στη γενέτειρά του το Σαν Φρανσίσκο
- ΟΗΕ: «Παιδιά πεθαίνουν και αυτό θα γίνει χειρότερο» – Προειδοποιήσεις για την Υεμένη
- ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να προσέξετε
- Κραυγή αγωνίας για Δημοτική Κοινότητα της χώρας-Μείωση πληθυσμού 25% το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442